25 Nisan 2024 Perşembe

Ermeni Apostolik Kilisesi‘nde Rab İsa Mesih’in Göğe Yükselişi Bayramı Kutlandı

Ermeni Apostolik Kilisesi Takviminin büyük bayramlarından biri olan, Rab İsa Mesih’in Göğe Yükselişi (Hampartsum) Bayramı, Türkiye Ermenileri Kadasetli Patriği Sahak II. nin sunduğu Kutsal Sunu ayini ile kutlandı.

21 Mayıs Perşembe günü, Ermeni Apostolik kilisesi takviminde yer alan büyük bayramlardan biri olan (Hampartsum) Rab İsa Mesih’in ölümünün 40. gününde göğe yükselişi bayramı Türkiye Ermenileri Kadasetli Patriği Sahak II. nin, Patriklik Merkez (Surp Asdvadzadzin) Meryem Ana Kilisesi’nde sunduğu Kutsal Sunu Ayini ile kutlandı.


Normal şartlarda tüm kiliselerde kutsal sunu ayinleri ile coşku içinde kutlanan bu bayram, bu yılki Koronavirüs önlemleri sebebi ile sadece ana kilisedeki ayin ile kutlandı.

Patrik Sahak II. sunaktaki yardımcılıklarını Baş Rahip Tatul Anuşyan ve Üst Rahip Yeğişe Uçkunyan yaparken, patriklik makamına bağlı bazı rahipler, pederler ve okuyucular da hazır bulundu. Ayin aynı zamanda, patrikhaneye ait facebook sayfasından canlı yayın ile halka aktarıldı.

Ayin sonunda, Kadasetli Patrik Sahak II. Ermenice ve Türkçe olarak iki ayrı vaaz verdi.


“HAMPARTSUM, DÜŞÜNCELERİMİZLE TANRI’YA YÜKSELME YORTUSUDUR…”

Patrik Sahak II. Hazretleri, Hampartsum Yortusu (Rab İsa Mesih’in Göğe Yükselişi) Mesajı’nda, yortunun Hristiyanlık için ne anlam ifade ettiğini hatırlattı.

“İsa Mesih’in öğrencilerine ve binlere dokunan sözleri, Göğe Yükseliş sonrası, Kutsal Ruh’un da esiniyle, milyonlara ulaştı. Dolayısıyla, bu yortu düşüncelerimizi Tanrı’ya odaklamak ve O’nun gibi ruhen yükselme fırsatıdır” dedi.

Vaazın ardından tüm Ermeni toplumunun bayramını kutlayan Patrik Sahak II. Ayrıca Yedikule Surp Pırgiç Ermeni hastanesinin kuruluş yıl dönümü olduğu için de geleneksel olarak, Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Başkanı Bedros Şirinoğlu’nu da tebrik etti.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi