20 Nisan 2024 Cumartesi

Ermeni Katolik Başepiskoposu Zekiyan’ın Deprem Bölgesi Ziyaretleri

İstanbul ve Türkiye Ermeni Katolik Cemaati Ruhani Reisi Başepiskopos Levon Zekiyan; 26-30 Mart 2023 tarihlerinde deprem bölgelerine 4 günlük özel bir ziyarette bulundu.

Beraberinde vakıf temsilcileriyle birlikte bir heyetle, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Adana ve Mardin’de depremzedelere ve resmi makamlara taziye ziyaretlerinde bulunan heyet, ayrıca Hatay’ın son etnik Ermeni köyü olan Vakıflı Köyünü de ziyaret etti. Getirdiği yardımları teslim ederken bölgedeki halkın sorunlarını da dinledi. Konuyla İlgili resmi temaslarda bulundu.

Adıyaman’da Süryani Katolik Metropoliti Melki Ürek’i makamında ziyaret eden Başepiskopos Levon Zekiyan, depremde hasar gören kilise binasının mevcut durumunu inceledi.

Mardin’de büyük ölçüde restorasyonu tamamlanan Surp Hovsep Ermeni Katolik Kilisesi’ni ziyaret ederek, kilise yetkililerinden bilgi aldı.

Diyarbakır’da Vakıflar Bölge Müdürü Hakan Demir’i ve Sur İlçesi Kaymakamı Asım Solak’ı makamlarında ziyaret ederek, bölgedeki Kiliseler ve Hristiyan cemaatlerin durumları hakkında görüş alışverişinde bulundular. Daha sonra Dicle Üniversitesi Rektörü, Profesör Doktor Mehmet Karakoç ile görüşerek, Üniversitenin yaptığı yardım ve çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

Ertesi gün İskenderun’a geçen Başepiskopos Levon Zekiyan ve beraberindeki heyet, Depremde yıkılan İskenderun Latin Katolik Kilisesini ziyaret ederek, burada Mosenyör Paolo Bizzeti ‘ye taziyelerini sundular. Zekiyan, kilise yetkililerinden yaşanan felaketten bugüne yapılan çalışmalar ve yardımlar hakkında bilgiler aldı. Kilisenin sağlam kalan misafirhanesindeki küçük şapelde sabah ayinini yaptıktan sonra, Antakya, Samandağ ve Vakıflı Köyüne giderek, Hatay’ın son etnik Ermeni köyü olan Vakıflı Köyündeki depremzedelerle sohbet edip, buradaki Kilise’de de hasar durumuna bakarak incelemelerde bulundular.

Hatay İl Afet Koordinasyon Merkezine giderek, orada bulunan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve Denizli Valisi Ali Fuat Atik ile bölgeyle ve afet çalışmalarıyla ilgili bilgi aldılar.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi