29 Mart 2024 Cuma

Ermeni Katolik Kilisesi’nde İsa’nın Nurlu Görünümü Ayini

Türkiye Ermeni Katolik Kiliselerinde ”Vartavar Yortusu” (İsa’nın Nurlu Görünümü Bayramı) coşkuyla kutlandı.

Tarabya Surp Andon Kilisesi’nde, 11 Temmuz Pazar günü saat 11:00’de Başepiskopos Levon Zekiyan tarafından Kutsal Ayin gerçekleştirildi. 

Uzun süredir restorasyon nedeniyle, ayine ve duaya kapalı olan Tarabya Surp Andon Kilisesi, Surp Agop Hastanesi Vakfı’nın desteği ve Sayın Serope Çubukkeryan’ın katkılarıyla yenilendi. 

Kutsal Ayine, Muhterem Başrahip Vartan Kazancıyan, Hagop Sargavak Minasyan, Gisasargavak Jan Acemoğlu, tıbirler Can Yontan, Levon Yunkes ve Çetin Öğmen, eşlik ettiler.

Surp Hagop Hatanesi Vakfı Başkanı Bernard Sarıbay ve diğer vakıf üyeleri ile cemaat korona önlemlerine riayet ederek, ayine katılım gösterdiler. Başepiskopos Levon Zekiyan verdiği vaazda Surp Hagop Hastanesi Yönetim Kurulu’na ve Sayın Serope Çubukkeryan’a kilisenin restorasyonu için teşekkürlerini iletti. 

Taksim Surp Hovhan Vosgeperan Korosunun, Şef Zaven Agay yönetiminde ilahiler seslendirildiği Ayin, Taksim Surp Hovhan Vosgeperan Kilisesi’nin sosyal medya sayfalarından canlı yayınla paylaşıldı.

“İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup’un kardeşi Yuhanna’yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların gözü önünde İsa’nın görünümü değişti. Yüzü güneş gibi parladı, giysileri ışık gibi bembeyaz oldu. O anda Musa’yla İlyas öğrencilere göründü. İsa’yla konuşuyorlardı.” İncilde anlatılan bu olay, Ermeniler tarafından Vartavar Şenlikleri adıyla, dini törenlerden sonra halkın birbirini ıslatarak büyük bir coşku ve eğlence ile kutladığı bir bayramdır.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi