29 Mart 2024 Cuma

Ermeni Katolik Patrikhanesi’nden 2017 Yılı Takvimi

Türkiye Ermeni Katolik Başepiskoposu Levon Zekiyan’ın başlattığı ‘Kültür Etkinlikleri’ kapsamında İstanbul’daki Ermeni Katolik Patrikhanesi’ne ait 12 kilisenin bulunduğu bir takvim çıkarttı.

Kiliselerin cemaat ve kardeş cemaatler tarafından çok fazla tanınmamasından dolayı çıkarılan takvimin üç aylık bir zaman diliminde hazırlandığı ve fotoğraflarını ödüllü gazeteci Garbis Özatay’ın çektiği belirtildi. Takvimin oluşturulmasında Hayr Vartan Kazancıyan, Elena Asiye Tanyer, Narod S. Minasyan yer aldı.

Takvimin oluşturulma sebebi hem halka Ermeni Katolik Cemaati’ne ait kiliseler hakkında kısa bilgiler paylaşarak bir kilise turizmi oluşturmak olduğu, aynı zamanda daha önceki nesillerin cemaate kazandırdığı bu eserlerle hem imanın kuvvetlenmesi hem de gelecek nesiller için küçük bir yolculuk olması amaçlandığı belirtildi. Ermeni Katolik Cemaati’nin ve gençlerinin bu mirasa daha çok sarılması gerektiği vurgulandı.

Garbis Özatay, hazırlanan bu takvimin gençler için bir kıvılcım niteliğinde olduğunu, geçmişten gelen bu mirasın gelecek nesillere aktarılması ve daha çok tanınması adına yapıldığını söyledi.

Her fotoğrafın bir hikayeyi anlattığını belirten Hayr Vartan Kazancıyan, her sunağın kiliseye, sanata davet ettiğini söyledi. Kazancıyan, her kilisenin her eve girmesi anlamına geldiğini ve kalıcı bir davetiye olduğunu vurguladı.

Ermeni Katolik cemaatine ait kiliselerin bulunduğu takvim, Ermenice ve Türkçe lisanlarında bilgiler verirken, takvim kapağında ise Patrikhane Nişanı bulunuyor.

Takvimde yer alan kiliselerin görsellerinin Ermeni Katolik Patrikhanesi’nin internet sitesinde de yer alacağı ve daha farklı fotoğraf çalışmalarının da olacağı belirtildi. 2018 yılı için de farklı bir takvim çalışmasının olacağı ancak şu an hazırlık aşamasında olduğu söylendi.(BA)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi