24 Nisan 2024 Çarşamba

Ermeni Kıbrıs Gazisi İçin Kilisede Tören

İstanbul’da vefat eden Kıbrıs gazisi Murat Mihran İşler için Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nde cenaze töreni düzenlendi. İşler’in Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda kiliseye getirildi.

Kumkapı semtindeki Meryem Ana Ermeni Kilisesi’ndeki törene, vefat eden  Kıbrıs gazisi Murat Mihran İşler’in (64) eşi Maryam, oğulları Aliksan, Arda,  Sevan İşler, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, Türkiye  Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Türkiye Ermenileri Patrikhanesinden din adamları  ve İşler’in yakınları katıldı.

Kore gazisi İşler’in Türk bayrağına sarılı tabutu, kiliseye askerlerin  omzunda getirildi. Kilise içine yerleştirilen tabutun başında tören başlayana  kadar askerler nöbet tuttu. Muharip Gaziler Derneği üyeleri de törenden önce  tabutun başına gelerek selam durdu.

Başepiskopos Karekin Bekçiyan’ın yönetimindeki cenaze töreninde Kumkapı Dışı Kilisesi Din Görevlisi Rahip Mağakya Beskisizyan, 1979 yılından bu yana İstanbul’da yaşayan Mihran İşler’in  kuyumculuk sektöründe büyük başarılara imza attığını, Kapalı Çarşı’da sevilen ve bilinen bir kişi olduğunu söyledi. Beskisizyan, gazilerin milletin onuru olduğunu belirterek, onları bu  dünyadan uğurlarken hüzünlendiklerini ancak gazilerin bir onur ve şeref  taşıdıklarını da bildiklerini kaydetti.

Milliyet’in haberine göre, cenaze töreninin ardından İşler’in tabutu yeniden askerlerin omuzuna  alınarak cenaze aracına konuldu. İşler’in cenazesi, törenin ardından toprağa  verilmek üzere Balıklı Ermeni Mezarlığına götürüldü.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler’in amcası da olan,  Sivas doğumlu Mihran İşler kuyumculuk işiyle uğraşıyordu.

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Hristiyanlar, Aşırılık Yanlısı Olarak Damgalanabilir

Christian Concern, hükümetin yayınladığı ‘aşırılık’ tanımına göre Hristiyanların aşırılık yanlısı olarak damgalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Aşırılık,...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi