25 Nisan 2024 Perşembe

Ermeni Okulları Noel İçin Bir Araya Geldi

Türkiye Ermenileri 85.  Seçilmiş Patriği Kadasetli II. Sahak Maşalyan’ın katılımıyla bazı Ermeni okullarının öğrencileri Noel’i hep beraber kutlamak için 02 Ocak Perşembe günü bir araya geldiler. 

Kumkapı (Surp Asdvadzadzin) Meryem Ana Kilisesi Kazaz Artin Amira salonunda Türkiye Ermeni İlkokulları’ndan öğrenciler, geleneksel yılbaşı etkinliğinde 12 yıl aradan sonra bir patrikle buluştular. 

Her yıl düzenlenen bu etkinlikte sunuculuğu, Baş Rahip Zakeos Ohanyan yaparken, öğrenciler Türkiye Ermenileri 85. Seçilmiş Patriği Kadasetli II. Sahak Maşalyan’ı, Kazaz Artin Amira salonunda Ermenice söyledikleri yeni yıl şarkısı ile karşıladılar. 

Daha sonra tüm okullar sırası ile hazırladıkları gösterileri sundular. Şiirler okudular, şarkılar söylediler, kısa skeçler sundular. En ilginç olanı ise Bezciyan okulunun hazırladığı, “İsa Mesih’in doğumu” skeci oldu. 

Gösterilerin ardından her okul öğrencileri ayrı ayrı, seçilmiş patrik Kadasetli II. Sahak Maşalyan’a hediyelerini takdim ettiler. Patrik Hazretleri de yaptığı konuşmada, çocuklarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Hepsinin yeni yıl ve Doğuş bayramlarını kutladı. 

Sözlerinin bitiminde salona Noel Baba girdi. Kendisi ile kucaklaşan Patrik epis. Maşalyan koltuğunu Noel babaya bırakıp çocuklarla vedalaştı. 

Sonrasında Noel baba tüm öğrencileri okul sıralarına göre çağırıp hepsine Patrikhane tarafından hazırlanan hediyelerini sundu. Bu esnada çocukların sevinci görülmeye değerdi. 

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi