18 Nisan 2024 Perşembe

Ermeni Patrikhanesi’nden kınama

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi bir bildiri yayınlayarak 10 Aralık Cumartesi günü  Dolmabahçe’de gerçekleşen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısını kınadı. Ayrıca Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektupta saldırı için üzüntülerini belirtti.

Patrikhane tarafından yayınlanan kınama mesajında pazar günü kiliselerde ibadet sırasında saldırıda yaşamını yitirenler için dua edildiği belirtilerek “Türkiye Ermenileri Patriklik makamı ve Ermeni cemaati hiçbir yararı olamayan ve aksine zarar getirecek bu tarz hareketlerin sona ermesi için dileklerde bulundu.” denildi.

 

TERÖR KURBANLARI İÇİN SAYGI DURUŞU

Kumkapı Patriklik Kilisesi’nde yapılan ayine riyaset eden Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan vaazında yapılan insanlık dışı hareketi şiddetle kınadı. Ayinden sonra Sevgi Sofrası’nda terör saldırısına hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Beşiktaş Belediye Başkanlığı tarafından bugün düzenlenen anma etkinliğinde de Ermeni Patrikhanesi’ni Ortaköy Ermeni Kilisesi Vaizi Rahip Mağakya Beskisizyan temsil etti. Beskisizyan, yaşamını yitirenler anısına çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Cumhurbaşkanına gönderdiği mektupta da saldırı nedeniyle üzüntülerini dile getirdi. Ateşyan mektubunda, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi terör, Allah’ın insanlara bahşettiği yaşam hakkına karşı yapılan bir saldırıdır. Nereden gelirse gelsin bu insan yaşamına kast eden bu tarz hareketler her zaman sağduyulu insanlarımız tarafından haklı olarak takbih edilmektedir. Dileğimiz, hiçbir yararı olmayan ve sadece zarar getiren bu insanlık suçlarının son bulmasıdır.” dedi. (Seyfi Genç)

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi