20 Nisan 2024 Cumartesi

Eroin Bağımlılığı ve Çete Liderliğinden Rahipliğe!

Eski mafya babası, çete liderliğinden rahipliğe giden yolda yaşadıklarını anlattı.

Çocuk yaşlarda Porto Riko’dan Brooklyn’e gelen New York’un en korkulan çete liderlerinden biri olan Victor Torres, 12 yaşında birini bıçakladığını, eroin bağımlısı olduğunu ve 18 yaşına gelene kadar  üç kez hapse girdiğini anlattı. Şimdi ise, kendisi Evanjelik bir kilisede pastör olarak binlerce gencin uyuşturucu bağımlılığı ve çete yaşamından kurtulmasına yardımcı oluyor.

Gospel Herald’a verdiği özel bir röportajda “Benim hikayem, koşullar ne olursa olsun, kurtulmanın mümkün olduğunun kanıtıdır” diyen Torres, annesinin Mesih’i bulması ile Tanrı’nın, oğlunu uyuşturucu bağımlılığından kurtaracağına inancı sebebiyle yorulmadan onun için dua ettiğini ve Tanrı’nın Torres’in hayatına müdahale ettiğini belirtti.

Gençken eve geç geldiğinde annesinin küçük bir odada dua ederek kendisini beklediğini anlatan Torres, gençlik mücadelesinin kurucusu David Wilkerson tarafından başlatılan inanç temelli bir rehabilitasyon merkezinde yardım aramaya ikna olmuş.
Torres, Hristiyan evinde iken dua ve Kutsal Kitap ile üçüncü günde uyuşturudan ciddi biçimde uzaklaştığını fark ettiğini ve diz çökerek Tanrı’ya artık bu şekilde yaşayamayacağını, değişmek zorunda olduğunu haykırarak hayatını tamamen farklı bir yol aldığını söyledi.

Hayatlarını bağımlılıkla mücadele edenlere umut ve şifa vermeye adadılar

Torres ve eşi 1971’de gençlere yardım etmek için bir mekan açtılar. Son 46 yılda, 20 binin üzerinde genç erkek ve kadının bağımlılığın üstesinden gelmesine yardımcı oldular. O zamandan beri, ülkedeki en başarılı uyuşturucudan kurtarma programlarından bazılarını açtılar.
Torres’in bağımlılıkla mücadele eden çocukların ebeveynleri için bir mesajı var: İsa Mesih’in, sevdikleriniz için çarmıhta öldüğünü ve o zincileri kırabileceğini unutmayarak asla vazgeçmeyin!

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi