24 Nisan 2024 Çarşamba

Eşini COVID-19 Nedeniyle Kaybeden Pastör, İbadet Hizmetini Durdurmak Zorunda Kaldı

Hindistan’da üç çocuğu ile yaşayan Pastör Raj Masih, 28 Eylül’de Hindu aşırılık yanlılarının kendilerine saldırmasından bu yana köylerine geri dönemedi.

Pastör Masih, ‘‘O gece yarısı yaralanmış bir halde eve döndüm. Çocuklarım beni yaralı gördükleri için çok korktu. Bu yıl Nisan ayında eşimi koronavirüs nedeniyle kaybetmemden sonra çocuklarım sahip olduğum tek şey’’ dedi.

36 yaşındaki pastör 25 Hindu milliyetçisinin kendisine saldırdığı sırada evinden yaklaşık 800 metre uzaklıktaydı. Saldırganlar pastörü tekmeleyerek, ibadet hizmetini durdurması gerektiğini söyledi. Masih, ‘‘Simri köyündeki dokuz yıllık hizmete ilk kez ara vermek zorunda kaldım. 12, 9 ve 7 yaşlarındaki çocuklarım yaklaşık bir aydır okullarına devam edemiyor. Ancak hayatta olmamın onlar için yeterli olduğunu düşündüm. Onlara bakmam ve onları korumam gerekiyor’’ dedi.

Pastör, ‘‘Tekme ve yumruklarla saldırarak, ‘Hristiyan dualarını durdurun’ diye bağırdılar. ‘Kilisenizi kapatın, ibadet etmeye devam ederseniz sizi sağ bırakmayız’ dediler ve göğsüme sert bir tekme attılar’’ dedi.

Ertesi sabah çocuklarını alarak bölgeden ayrılan pastör Masih, ‘‘Simri’de farklı inançlardan en az 300 kişi ibadetlere katılıyordu. Giderek daha fazla Hindu, putlara tapınmayı bırakarak Mesih’e iman ediyordu. Kilise büyüdükçe, Hindu milliyetçilerinin tepkileri de çoğaldı. Simri’den ayrıldıktan sonra bile tehdit mesajları yollamaya devam ettiler. Hastalar için dua ettiğim ve İsa ile ilgili paylaşımlarımın bir kısmı sosyal medyada yayınlanmaya başladı. Bunun üzerine Hinduları direnmeye çağıran bir yazıyla birlikte videolarım yayınlanmaya başladı’’ dedi.

Polise şikâyet edilmekle tehdit edilen pastör, ADF Hindistan’dan yasal tavsiyeler aldı. Hristiyan gönüllülerin desteğiyle polise şikâyette bulunan Masih, ‘‘İnanlılar bir araya gelmeye korkuyor. Şimdilik bana yönelik gerçekleşen saldırıların artmasından endişeleniyorlar. Geçmişte Bihar eyaletinde yaşanan saldırılarda çok sayıda pastör ve inanlı hayatını kaybetti. Çocukluğumda zaman geçirdiğim arkadaşlarım ve akrabalarım artık beni görünce yüzlerini çeviriyor. Yalnızız, ancak İsa Mesih bizimle. Yaşanan her şeyi Rab görüyor’’ dedi.

Pastör Masih, Simri’deki kilise ve çocukları için dua isteyerek, ‘‘Simri’ye ne zaman dönebileceğimizi bilmiyorum. Rab’bin bize bir yol göstermesi için bekliyoruz. Köyümüzde ibadet hizmetleri tamamen durdu. Eğitimlerinden mahrum kalan çocuklarım anneleri çok özlüyor’’ dedi. (CHL)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi