25 Nisan 2024 Perşembe

Eski Ateist Gazeteci, İnanç Yolculuğunu Paylaştı

Ölümden sonra yaşamın varlığına ilişkin doğrulanabilir ve ayırt edilebilir kanıtlar var mı? Yazar Lee Strobel’in cennete, cehenneme ve ölüme yönelik araştırmalarının özü budur.

Eskiden ateist bir gazeteci olan, ancak günümüzün en etkili Hristiyan savunucularından Yazar Strobel, ‘The Case for Heaven: A Journalist Investigates Evidence for Life After Death’ adlı kitabında yaşadıklarını paylaştı. Strobel, ‘‘İnanç yolculuğum birkaç yıl önce başladı. Eşim beni yatak odasında baygın halde buldu. Ambulans çağırdı. Hastanede gözlerimi açtım. Doktor durumumun oldukça ciddi olduğunu söyledi. Yeniden bilincimi kaybettim ve ölümle yaşam arasındaki ince çizgideydim’’ dedi.

Hayata tutunan Strobel, ölümden sonra yaşamın varlığını araştırmaya başladı. Pastör ve Hristiyan savunucusu Strobel, ‘‘Ölüme yaklaştığım o dönemde de Hristiyandım. Pastördüm ve Kutsal Kitap’ın sonsuz yaşam üzerine öğretilerine inanıyordum. Ancak bazı şüphelerim vardı. Araştırmalarımda daha derine indim. Kutsal Kitap, ölümden sonra yaşamın varlığını doğruluyor’’ dedi.

İnsanların klinik olarak ölü olmasına rağmen, etraflarında gelişen olayların farkında oldukları deneyimleri paylaşan Strobel, ‘‘Bu insanlar klinik olarak ölü olmasına rağmen bilinçleri ve zihinleri açık. Ruhları varlığını devam ettiriyor ve olağanüstü şeyleri deneyimliyorlar’’ dedi. İnsanların öldüklerine ve cenneti ziyaret ettiklerine dair deneyimler üzerine bazı şüphelerin olduğunu söyleyen Strobel, kendisinin de bir zamanlar bu hikâyelere şüpheyle yaklaştığını söyledi.

Strobel kitapta, bu deneyimlerin gerçekliğini destekleyen belgelere yer verdi. Hikâyelerden biri Maria adlı bir kadına ait. Maria, ‘‘Ruhum bedenimden ayrıldı. Hastanenin tavanından olanları izledim. Beni hayata döndürme çabaları hastanede ve hastanenin dışında devam etti’’ dedi. Maria yaşama döndüğünde hastane çalışanlarına çatının pervazında mavi bir erkek tenis ayakkabısı gördüğünü söyledi. Maria’nın ayakkabıyı çok detaylı bir şekilde tarif etmesi üzerine görevliler çatıya çıktı ve her şeyi anlatıldığı gibi buldular.

Strobel, görme engelli kişilerin de benzer deneyimler yaşadığını söyledi. Doğuştan itibaren görme engelli olan kişilerin, ölen sevdiklerini ve daha fazlasını gördüğü belirtildi. Bununla birlikte bazı kişiler, sadece cenneti değil, cehennemi de ziyaret ettiklerini paylaştı. (CBN)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi