19 Nisan 2024 Cuma

Eski Madde Bağımlısı Genç, İsa Mesih’le Olan Yolculuğunu Paylaştı

Ugandalı 27 yaşındaki Andrew Ssevume, İsa Mesih’e iman etmeden önce on yıl boyunca madde bağımlısıydı. Andrew, ‘‘Uyuşturucu kullanmaya lisede başladım. Uyum sağlamanın ve zorbalıktan kaçınmanın tek yolu gibi görünüyordu. Sonunda, beni gruba dâhil eden daha büyük bir öğrenciyle arkadaşlık kurdum’’ diyerek anlattı yaşadıklarını.

Bir süre sonra bölgesinde ‘başkan’ olarak bilinen güçlü bir uyuşturucu satıcısı olan Andrew, ‘‘Ailem bana olan güvenini kaybetti. Davranışlarım değişti, okulda ayaklanmalara öncülük eder, öğretmenlere saygısızlıkta bulunurdum. Liste uzundu’’ dedi.

Bursunu kaybetti ve kısa süre sonra okulla ilişiği kesildi. Evden ayrıldı ve suça daha fazla bulaştı. Madde kullanımı nedeniyle dış görünüşü de değişen Andrew, ‘‘Zayıfladım, ten rengim değişmeye ve dişlerim çürümeye başladı. Gözlerim kıpkırmızı oldu. Merkezi sinir sisteminin sürekli uyarılması nedeniyle hafıza kaybı ve stres bozuklukları yaşadım. Sayısız kalp krizi ve felç geçirdim. Kutsal Kitap’ta Tanrı’nın bizleri annemizin rahmindeyken tanıdığı yazıyor. Bu kadar günahkâr ve suçlu olmama rağmen, Rab benden asla vazgeçmedi’’ dedi.

Andrew her gece kâbus görmeye başladı. Rüyalarını anlayamasa da, İsa Mesih’e seslenen Andrew, ‘‘Korkuyordum, ağladım ve yok olduğunu gördüm. Ölülere yaşam veren Tanrı’ya övgüler olsun. Yardım için yüksek sesle haykırdığım tek isim İsa Mesih’ti. Sonunda akan su gibi bir ses işittim’’ dedi.

İsa Mesih, rüyalarında kendine seslenmiş olsa da Andrew, Rab’bi inkâr etmeyi tercih etti. Yaşamındaki esenliği tekrar kaybeden Andrew, uyuşturucu satmaya ve Tanrı’nın işaretlerini görmezden gelmeye devam etti. Sonunda, 2017’de Andrew’un çalıştığı bölgeye bir pastör geldi. Bununla birlikte, Andrew çetesi tarafından kuşatılmıştı ve Hristiyanlığa geçmenin tehlikelerini biliyordu.

Andrew, ‘‘Çeteler için Hristiyanlığı kabul etmek, tamamen aşağılayıcı bir durum. Uygun davranmadığınızda öldürülürsünüz. Bu yüzden pastörü bölgeden uzaklaştırmaları için yönlendirmek zorunda kaldım. Ancak vaaz vermek için geri döndü. Müjde’yi işitmemek için direndim, ancak artık Tanrı’nın beni çağırdığına inanıyorum. Ertesi pazar kiliseye gitmeye karar verdim ve İsa Mesih’i Rabbim ve kurtarıcım olarak kabul ettim. O andan itibaren eski hayatıma asla geri dönmedim’’ dedi.

İman ettikten bir süre sonra tapınma lideri olarak hizmet vermeye başlayan Andrew, ‘‘Şarkı söyleme yeteneğimi fark ettim. Tanrı, mucizeler yaratandır ve beni destekleyen insanların karşısına çıkardı. O’nunla güzel bir yolculuk yapıyorum ve Tanrı’nın krallığını duyurmak için her yerde söz ve müzik yoluyla Müjde’yi paylaşıyorum’’ dedi.

Andrew, tüm madde bağımlılarına yardım etmeyi umarak tanıklığı paylaşmaya devam edeceğini söyledi. Tehlikelerin farkında olan Andrew, inancından dolayı çete üyelerinden tehdit aldığını ve saldırıya uğradığını söyledi. Söz ve müzik yoluyla Müjde’yi vaaz etmek isteyen Andrew, ‘‘Uyuşturucu satıcısı olarak yaşamaktansa, Rab’be hizmet ederek yaşamak her koşulda iyi hissettiriyor. Tanrı, çocuklarını korusun. O, bizleri seviyor’’ dedi. (persecution.org)

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi