29 Mart 2024 Cuma

Etiyopya Ortodoks Kilisesi Yıllar Sonra Yeniden Birleşti

Etiyopya Ortodoks Kilisesi’nin sürgünde yaşayan Patriği Abuna Merkorios, ikiye bölünen kilisenin birleşmesi için 27 yıl sonra ülkesine döndü.

Komünist Derg rejiminin 1991 yılında yıkılmasının ardından ülkeyi terk eden Patrik Merkorios, başkent Addis Ababa’daki Bole Havalimanı’nda büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.

ABD ziyaretini tamamlayan Başbakan Abiy Ahmed’le ülkeye dönen Merkorios’un Patrikliğini yaptığı kilise ve ülkedeki mevcut kilise geçen hafta yaptıkları anlaşma çerçevesinde birbirleri hakkında verdikleri aforoz kararlarını kaldırmıştı.

Başbakan Ahmed’in girişimleriyle birleşen iki kilise meclisinde Patrik Merkorios Ruhani Patrik, ülkedeki mevcut Patrik Abuna Mathias ise yönetici Patrik olarak hizmet edecek.

Göreve geldiği nisan ayından bu yana yurt içi ve dışındaki muhalif ve “küskün” grupları barıştırmaya çalışan Ahmed, ABD’de yaşayan Etiyopya diasporasına “birlik olma ve Etiyopya’ya yatırım yapma” çağrısında bulunmuştu.(mynet,qatar-tribune)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi