29 Mart 2024 Cuma

Etkili Dua Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Şey

CNL News’te yayınlanan bir habere göre, etkili dua etmek için yapılması gereken 7 madde yer alıyor.

İnançlı insanlar için dua ibadetin olmazsa olmazıdır. Fakat dua sadece Hristiyan hayatının bir parçası olmamalı aynı zamanda hayatımızın merkezinde de yer almalı. Genellikle duayı, bir ibadeti tamamlamak için yapılması gereken bir şey olarak görüyoruz, ancak duayı, amaçlandığı gibi kullanırsak daha güçlü olma potansiyeline sahip olduğunu görürüz.

Tanrı’nın insanların kalbinde ne şekilde çalıştığını görmenizi sağlayacak işte 7 önemli nokta;

1. Dua’yı hayatınızın bir parçası yapın

Manevi hayatınıza vakit ayırmayı öğrenin. Eğer dua, hayatımızın merkezi olmaktan çıkarsa, Kutsal kitapta bahsi geçtiği gibi yeryüzünün tuzu olamayız! Başlayın, ertelemeyin! Ufak ufak adımlar atarak başlayın, böylece duayı hayatınızın merkezine adım adım yaklaştırdığınızı göreceksiniz.

2. Gerçek ve güçlü dualar, Tanrı’nın kim olduğunu anlayarak başlar

Tanrı, Yaratılış kitabında evrenden bahsediyor. Onun gücünü görmeniz için etrafınıza bakmanız yeterli.

3. Sabretmeyi öğrenin

Tanrı’nın bakış açısını Kutsal kitabı okuyarak anlamaya çalışın, cevap alamadığınız dualar olduğunda O’nun sizler için başka bir plan hazırladığından emin olun, umudunuzu kaybetmeyin. Hayatınız boyunca size yardım eden kim hiç düşündünüz mü ? O aslında daima yanımızda ve sizin onu fark etmenizi bekliyor.

4. Dua sadece bir ibadet şekli olmamalı

Bizler; ‘’5 dakikam var hadi bunu değerlendirmeye çalışayım’’ diyemeyiz. Bu doğru bir dua etme biçimi değildir. Hepimizin Tanrı ile aramızdaki bağı güçlendirecek güçlü dualara ihtiyacımız vardır. Yoğun bir hayat programına sahip olabiliriz ancak manevi hayatımızı ihmal etmemeliyiz. Dua hayatımızın her bir köşesinde olan bir eyleme dönüşmelidir.

5. Dua en güçlü silahımızdır

Düşman ibadetten ve duadan nefret eder. En çıkmazda olsak dahi, bizi her an duyan birinin olduğunu unutmamalıyız. Dua bize daima güç verir.

6. Asıl evinizin dünya olmadığını bilin

I.Korintliler 2:9’da yazılmış olduğu gibi, “Tanrı’nın kendisini sevenler için hazırladıklarını hiçbir göz görmedi, hiçbir kulak duymadı, hiçbir insan yüreği kavramadı.” Tanrı daima yanımızdadır ve bu dünyada ne yaşarsak yaşayalım onun bizler için çok güzel bir yer tasarladığını unutmamalıyız. Bunu biliyor olmamız bizi daha da güçlendirmelidir.

7. Dua hayatımızdaki her şeyi ile bağlantılıdır

Bunun için çok da derine inmemize gerek yok. Günümüzdeki IŞİD ve Kuzey Kore’nin durumuna bakılacak olunursa, atacakları bir sonraki adımı kimse tahmin edemiyor. Yaşadıklarınızın korkularına kapılmayın. Dua edin, O da size güç verecektir. (CNL, Mirboga/OD)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi