19 Nisan 2024 Cuma

Fakirlerin Küçük Rahibeleri 125. Yılını Kutladı

Fakirlerin Küçük Rahibeleri İstanbul’da 125 senedir bulunmasını kutlandı.

Geçtiğimiz hafta 25 Ekim 2017 tarihinde büyük bir kalabalık  “Fakirlerin Küçük Rahibeleri” nin İstanbul’da 125 senedir bulunmasını kutlamak Bomonti Fransız Fakirhanesi Huzurevi’ndeki şapelde buluştu.

Bu çok özel günün ayinini Vatikan Büyükelçisi Başepiskopos Monsenyör Paul Fritzpatrick Russell yönettirken, Atina’dan Gratianopolis Episkoposu Monsenyör Dimitrios Salachas, Süryani Katolik Korepiskopos Monseniyör Orhan Çanlı, Ermeni Apostolik Kilisesi, Fener Rum Patrikhanesi, Ermeni Katolik Kilisesi ve Protestan Kiliseleri’nden temsilcileri ayine katılım gösterdi.

Salezyen Peder Felice Suriano İncil’den bir bölüm okuduktan sonra Monsenyör Paul Russell vaaz verdi. Başepiskopos Russell verdiği vaazında, Papa 16. Benedict’in, Jeanne Jugan’ı 11 Ekim 2009 tarihinde Azize ilan ettiğini hatırlatarak “Fakirlerin Küçük Rahibeleri ” kurucusu Azize Jeanne Jugan’ın hayatını anlattı.

Ayin bitiminde İstanbul Fransız Fakirhanesi Başrahibesi Sör Mary Ignatius’un yaptığı kısa konuşmada, “Tanrı’ya, yıllarca hayırseverlerimizin vesilesiyle yaptığı yardımlardan ve korumasından dolayı teşekkür ediyoruz. Azize Jeanne Jugan’ın da söylediği gibi, ‘Bize yardım eden hayırseverlerimiz için dua etmeliyiz, onlar olmasaydı biz ne yapardık?’” dedi.

Jeanne Jugan 1792 yılında – 225 yıl önce – Fransa’da Bretagne bölgesinde Cancale şehirde dünyaya gelmiş ve tüm hayatını yaşlı fakir insanlara adamıştır.

17 Ocak 1892’de, İstanbul Latin Başepiskoposu Monsenyör Bonnetti, fakir yaşlıların durumunu gözeterek 1839’da Fransa’da Jeanne Jugan tarafından kurulan Cemaati’nin merkezine bir mektup yazıp, İstanbul’a rahibe göndermelerini arzu etmişti. Rahibeler Marsilya’dan yola çıktı ve 1 Kasım 1892’de İstanbul’a geldiler. Bugün Bomonti Fransız Fakirhanesi’nde 62 pansiyoner yaşıyor.

Ayin sonrasında tüm katılanlar büyük salonda düzenlenen kokteylde buluştu.

(SAT-7 TÜRK/Nathalie Ritzmann)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi