19 Nisan 2024 Cuma

Fatima Meryemi: Barış İçin Dualar Edildi

Meryem Ana’nın Portekiz’in Fatima beldesinde görünmesinin 105. yıl dönümünde inanlılar, Ukrayna’da barışın sağlanması için dua ettiler.

Vatikan Devlet Sekreterliği’nin Vekili Başepiskopos Edgar Peña Parra, 13 Mayıs’ta Portekiz’deki Marian Tapınağı’nda iki kardinal, 28 Episkopos, 318 rahip ve binlerce inanlının huzurunda ayin gerçekleştirdi.

Ayin sırasında inanlılar, dünyada barış için, özellikle Ukrayna’daki çatışmanın kurbanları için dua ettiler: ”Böylece Rab, siyasi karar vericilerin kalplerini açacak ve onları ancak barışta mümkün olduğu anlayışına yönlendirecek.”

Gerçekleştirilen ayin, Covid-19 salgınının başlamasından bu yana ve ayrıca Papa Françesko’nun Rusya ve Ukrayna’yı Meryem Ana’ya adamasından bu yana yapılan ilk büyük toplantı olma özelliğini de taşıyor.

Portekiz medyasının verilerine göre, 12 Mayıs akşamı Fatima’daki mum ışığında gerçekleşen dua törenine yaklaşık 200.000 kişi katıldı.

İki Ukraynalı mülteci çocuk, Fatima töreni sırasında, on yıllık tespih törenine liderlik etmeye yardım etti.

Portugal Posts’a göre Peña Parra, 12 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, “Bu gece, Kutsal Bakire Meryem’in sevgi dolu bakışları altında kalplerimizde barış ve yeni bir ışık bulmak için yürüyoruz” dedi ve ekledi:

“Özellikle bu gecenin mahremiyetinde, Fatıma Meryem Ana, Ukrayna’da ve tüm dünyada barış armağanını istemek için sürekli dua etmenin yanı sıra her birimizi kendi altına almanızı rica ediyoruz. mantolamak ve hayatımızı korumak.” (CNA)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi