25 Nisan 2024 Perşembe

Filipinler’de Katolik Pederlere Düzenlenen Saldırıların Ardından Ülkede Alarm Verildi!

Filipinler’de, Katolik Pederlere Aralık ayından bu yana düzenlenen saldırıların ardından ülkede alarm verildiği açıklandı. Farklı zamanlarda gerçekleştirilen saldırılarda üç Peder hayatını kaybetmişti.

Filipinler Katolik Episkoposlar Konferansı’nın (CBCP) sözcüsü Peder Jerome Secillano yaptığı röportajda “Öldürmek bir şiddet biçimidir. Şiddetin toplumumuza nüfuz etmesini istemiyoruz. Şiddet içermeyen bir toplum istiyoruz. Vatandaşlarımızın özgürce dolaşmalarını istiyoruz” dedi.

Peder Richmond Nilo, kuzeydeki Nueva Ecija eyaletinde Pazar günü kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından öldürülen Katolik Ruhbanlardan biri oldu.

Peder Secillano devam eden “cezasızlık kültürünün” Peder Nilo ve diğer Pederlerin öldürülmesinin önünü açtığını söyledi.

Katolik Kilisesi geçmişte yetkililere, cinayetlere bir son verilmesi gerektiğini belirterek: “Öldürülenler hükümet tarafından alçak gönülüler olarak görülse bile, cinayetlerin toplumumuzda bir yeri olmamalı” dedi.

Peder Nilo’nun görev yaptığı bölgede bulunan Katolik Ruhbanlar, uyuşturucuya karşı savaşın binlerce insanı öldürdüğünü hatırlatarak Başkan Rodrigo Duterte’nin yönetimine karşı güçlü bir ifadede bulundu. Başepiskopos Socrates Villegas tarafından imzalanan mektupta “Hala bunun en iyi hükumet olduğunu mu söylüyorsunuz? Onlar sürüyü gözetmeyen çobanlar. Onlar bizim ölümümüze yol açıyorlar” gibi sert ifadeler yer aldı.

Başepiskopos Villegas ayrıca Başkan Duterte’ye Katolik Kilisesi’ne karşı “sözlü zulmü durdurma” çağrısında da bulundu.

Aralık 2017’de, 72 yaşındaki Peder Nueva Ecija’da, siyasi bir nedenden ötürü vuruldu. Nisan ayında etnik azınlıkları ve madenciliğe karşı savunan 37 yaşındaki bir Peder ise kuzeydeki Cagayan eyaletinde öldürüldü. Son olarak Filipin polisine Ruhban olarak hizmet eden dördüncü bir Peder, bu ayın başlarında Manila’nın başkenti dışında bir suikast girişiminden kurtuldu.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi