28 Mart 2024 Perşembe

Filistinli Hristiyanlar Vergilendirme Kararına Karşı Bir Araya Geldi

Yeruşalim’de yer alan Kıyamet Kilisesi’nin avlusunda toplanan Filistinli Hristiyanlar, İsrail yönetiminin “Kudüs’teki kiliselere ait gayrimenkulleri vergilendirme kararının tamamen iptal edilmesi” talebiyle gösteri düzenledi.

Filistinli Hristiyanlar, İsrail’in kiliselere vergi uygulama düzenlemesini dikkat çekerek, İsrail yetkili mercilerinin kararı durdurmalarını istedi.

Düzenlemenin tamamen durdurulmasını talep eden Filistinli Hristiyanlar, avludan çıkarak Yeruşalim sokaklarında kısa bir süre tepkilerini olaysız bir yürüyüşle gösterdiler. Filistinli Hristiyanlar, yürüyüş sırasında büyük bir haç taşıdılar.

İstekleri yerine getirilene kadar gösterilerine devam edeceklerine dikkat çeken grup, sessiz ve olaysız bir şekilde dağıldı. Yeruşalim Yönetimi, daha önce beyan ettiği açıklamada, şehirdeki kilise ve bu kiliselere ait gayrimenkulleri vergilendirme isteği olduğunu açıklamıştı. Yönetim, 882 kilise mülkünü vergilendirileceğini, yıllardır devam eden “vergiden muaf olma” halinin değiştirileceğini ve vergisini ödenmeyen mülklere el konulacağını beyan etmişti.

Yeruşalim’deki Kıyamet Kilisesi, kentteki kiliseleri vergiye bağlama düzenlemesine karşı olduklarını belirtmek amacıyla Pazar günü ibadete ve ziyarete kapatılmıştı.

İsrail hükümeti, Kıyamet Kilisesi’nin kapılarını ibadete kapatmasının üçüncü gününde yaptığı yazılı açıklamayla vergi kanununun dondurulması kararını aldığını ifade etti.

Yeruşalim’de yaşayan Filistin halkının yaklaşık %3’ünü Hristiyan Araplar oluşturmaktadır.(AA/ k-e)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi