24 Nisan 2024 Çarşamba

Florida Kilisesi’nde Aşı Etkinliği Düzenlendi

ABD Florida Kilisesi’nde cemaat üyesi 6 kişinin Covid-19’a bağlı olarak hayatını kaybetmesinin ardından 260’tan fazla kişi aşılandı.

Amerika Birleşik Devletleri ve yurtdışında birden fazla yerleşkesi olan Jacksonville merkezli Impact Kilisesi, aşı etkinliği düzenledi. Impact Kilisesi pastörü George Davis, bunun cemaatinin düzenlediği ikinci aşı etkinliği olduğunu, ilkinin Mart ayında kilise üyelerinden birinin virüs nedeniyle hayatını kaybetmesinden önce yapıldığını söyledi. Mart ayındaki etkinlikte yaklaşık 800 kişi aşılandı.

Kilise, çoğunluğu genç olan 269 kişinin aşılandığını söyledi. Pastör Davis, kilisenin ikinci aşı etkinliğini düzenlemesinin tek nedeninin altı kişinin ölümü olmadığını açıklayarak, ‘‘İnsanları aşı olmaya teşvik ediyoruz. Daha fazla insana bir şans daha vermemiz gerekiyor. Çünkü hala aşılanmamış kişiler var. Bundan dolayı ikinci bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya karar verdik’’ dedi.

Kiliselerin insanların aşı olmalarına yardım etmesinin ne kadar önemli olduğu sorulduğunda Davis, bunun zor bir soru olduğunu söyleyerek, ‘‘Aşı olmanız gerektiğine inanmayan bazı kiliseler var. Bizler Hristiyanlığı öğreten ve inancımıza bağlı bir kiliseyiz. Tanrısal şifaya inanıyoruz, ancak inancın ve bilimin çelişmediğini düşünüyorum. Tanrı, doktorlara ve bilim insanlarına bilgelik veriyor. Tedavisi mevcut olduğunda ve zararlı oldukları kanıtlanmadığında, ondan yararlanmamızın akıllıca olduğuna inanıyorum’’ dedi.

Liderlerin kendi vicdanlarını takip etmelerinin önemli olduğuna inanan Davis, ‘‘Aşının, insanların ölmesini ve ciddi şekilde hasta olmasını önleyen Tanrı’nın bir hediyesi olduğuna inanıyoruz’’ dedi.

Raporlara göre, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden altı kilise üyesinden dördü 35 yaşın altındaydı ve virüse yakalandıklarında sağlıklıydı. Hayatını kaybedenlerin hepsi aşısızdı. Buna ek olarak, 15 ila 20 kilise üyesinin hastanede enfeksiyonla mücadele ettiği bildirildi. 10 kişinin ise virüsle evde mücadele ettiği açıklandı. (CP)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi