29 Mart 2024 Cuma

Franklin Graham “İngiltere Ayrımcılık” Davasını Kazandı

Samaritan’s Purse CEO’su Franklin Graham, İngiltere’nin Blackpool şehir yönetimine karşı açtığı ayrımcılık davasını kazandı.

Graham ile Blackpool Şehir yetkilileri arasındaki sorun, 2018 yılında dini görüşleri nedeniyle Lankshire Umut Festivali reklamının yasaklanması ile başlayan davanın yargıcı, Hristiyanların ve diğer inançlara mensup insanların, evlilik ve cinsellik hakkındaki dini görüşlerini kamuya açık olarak ifade etme hakkına sahip olduğunu ve yasa tarafından korunduğunu vurguladı.  

Franklin Graham davanın olumlu sonuçlanması üzerine: “Bu karar için Tanrı’ya şükrediyoruz çünkü bu Birleşik Krallık’taki her Hristiyan için bir zaferdir” açıklamasında bulundu. 

Davanın sonucunda Franklin Graham’ın görüşleri nedeniyle Lankshire Umut festivaline karşı ayrımcılık yapan Blackpool şehir yönetimi, 2010 eşitlik yasasını ihlal etmekle suçlandı. Yargıç, Blackpool yönetiminin Franklin Graham’ın ifade özgürlüğüne gereksiz yere müdahale ettiği kanısına vardı. 

Nasıl Başladı?

Her şey, Twitter’daki bir grup aktivistin, Franklin Graham’ın evlilik konusundaki dini görüşleri nedeniyle otobüslerde asılan festival afişlerinin kaldırılması için Blackpool şehir yönetimine baskı yapmasıyla başladı. 

Davanın sonunda yargıç, Hristiyanların evlilikle ilgili öznel dini görüşlere sahip olmalarının onları aşırılık yanlısı yapmadığını ve diğer görüşlere sahip olanlarla aynı ifade özgürlüğü hakkına sahip olduğunun altını çizdi. 

Billy Graham Evangelistic Association UK Yönetim Kurulu Başkanı James Barrett ise: “Bu karar, Birleşik Krallık’taki tüm Hristiyanların, kamu görevlilerinin ve onları susturmak isteyen diğer grupların ayrımcılığı veya müdahalesi olmaksızın kamusal alandaki inançlarını paylaşma hakkına sahip olduklarını doğrulamaktadır” açıklamasında bulundu. (cnl.news/O.D)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi