19 Nisan 2024 Cuma

Franklin Graham’dan, ‘2020 Dua Yürüyüşü’ Çağrısı

Evanjelik Franklin Graham, binlerce aileyi, pastörü ve kiliseyi 26 Eylül’de Washington, D.C’de gerçekleşecek olan ‘2020 Dua Yürüyüşü’ne’ katılmaya davet etti.

Hristiyan yardım kuruluşu Samaritan’s Purse ve Billy Graham Evangelistic Association (BGEA) Başkanı Franklin Graham Twitter hesabıdan, ‘‘26 Eylül’de ülkemizin başkentinde ulusumuz için dua edeceğimi duyuruyorum. Umarım binlerce aile, pastör ve kilise bana katılacaktır. Ulusumuz sıkıntı içinde ve Tanrı’nın yardımına ihtiyacımız var’’ şeklinde bir çağrıda bulundu. Graham’ın yayınladığı bir video mesajında ise, ‘‘Bu ülke için tek umudumuz Tanrı’dır’’ ifadesinde bulundu.

Texas, Plano’daki Prestonwood Baptist Kilisesi pastörü Jack Graham, Franklin Graham’ın tweet’ine verdiği yanıtta, ‘‘Orada olacağım. Pastörleri, kiliseleri ve katılabilecek herkesi davet ediyorum. Binlerce imanlının yüreği incinmiş milletimiz için birlikte dua ettiğini hayal edebiliyor musunuz?’’ sözleriyle duygularını dile getirdi.

Katılımcılar, 26 Eylül’de öğle saatlerinden 14.00’e kadar Lincoln Anıtı’ndan 2.9 kilometrelik Capital binasına yürüyerek ‘olağandışı zamanlar’ için dua edecek.

Graham, ülke çapındaki isyan, şiddet ve koronavirüs vakalarına değinerek, ‘‘Amerika, sıkıntılarla boğuşuyor ve tehlike altında. Ama umudumuz var ve bu umut Yüce Tanrı’da saklı. Günümüzde her zamankinden daha çok dua etmeliyiz. Cemaatimiz zarar görüyor, halkımız bölünmüş durumda ve etrafımızda korku ve belirsizlik hâkim’’ açıklamasında bulundu.

Minneapolis’te George Floyd’un polis şiddetine bağlı olarak 25 Mayıs’ta hayatını kaybetmesinden bu yana Portland’daki ve ülke çapındaki birçok şehirde görülen ayaklanmalar devam ederken isyanlar sırasında ‘Siyahîlerin Hayatı Önemlidir’ tabelası taşıyan protestocular, Oregon, Portland’daki federal adliye binasının önünde Amerikan bayrağını yaktı.

Johns Hopkins Koronavirüs Kaynak Merkezi, ABD’de yaklaşık 163 bin ölümle sonuçlanan 5 milyondan fazla kesinleşmiş vaka olduğunu bildirdi.

Jentezen Franklin

Georgia, Gainesville’deki Free Chapel Kilisesi’nin kıdemli pastörü Jentezen Franklin, 1 Ağustos’tan itibaren 21 gün sürecek dua ve oruç zamanına tüm Amerikalıları katılmaya davet etti. Franklin, ‘‘Tanrı’nın benimle konuştuğuna ve Ağustos ayını ağlama, dua etme, oruç tutma ve kendisine dönme ayı ilan ettiğini söylediğine inanıyorum. Oruç tutmanın, dua etmenin ve koronavirüsün gücünü kırmanın zamanı geldi. Tanrısal bir geri dönüş görmeliyiz’’ dedi.

Mayıs ayında düzenlenen GO 2020, dünya çapında binlerce kilise ve hizmet grubunu ‘tüm ay boyunca Mesih’in müjdesini paylaşmaya’ davet etmişti. Organizatörlerin tahminlerine göre, sosyal medya aracılığıyla 50 milyon Hristiyan 248 milyon kişiye Müjde’yi paylaştı. (CP)

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi