18 Nisan 2024 Perşembe

Fransa Metropoliti, Kadıköy Metropoliti İhtiyarı Olarak Atandı

Ekümenik Patriklik Kutsal Meclis, Fransa Metropoliti Emmanuel’i Kadıköy Metropolü İhtiyarı atadı. Abydos Episkoposu Kyrillos da Krini Metropolitliğine seçildi ve yeni kurulan Malta Ekümenik Patrikhanesi’ne atandı.

Kadıköy Metropoliti Athanasios, Ekümenik Patrik ve Kutsal Sinod’a karşı olumsuz davranışları nedeniyle görevden alındı. Fransa Metropolü’nde görev yapan Episkopos Yardımcısı Eirinaios, Fransa Metropolü’nde geçici Patrik Vekili seçildi.

Ekümenik Patrik Bartholomeos’un başkanlık ettiği Kutsal Meclis toplantısı, 16-18 Şubat tarihlerinde gerçekleşti.

Fransa Metropoliti Emmanuel (Adamakis), 19 Aralık 1958’de Girit’in Agios Nikolaos kentinde doğdu ve çalışmalarını burada tamamladı. Girit’teki Pedagoji Akademisi’nde okudu ve Paris’teki Saint Sergius Teoloji Enstitüsündeki teolojik çalışmalarına paralel olarak, Paris Katolik Enstitüsü Felsefe Fakültesi’nde eğitimini tamamladı. 1984’te Paris Katolik Üniversitesi Ekümenik Enstitüsü’nden yüksek lisans ve ertesi yıl Sorbonne Üniversitesi’nden Dinler Tarihi alanında lisans derecesi aldı. 1985’te Diyakoz ve papaz olarak atandı.

1987’de Boston Holy Cross Teoloji Okulu’ndan yüksek lisans derecesi aldı ve Belçika Episkoposluğu’nda görev aldı. Yirmi yıl (1994-2014) Avrupa Birliği Ortodoks Kilisesi Bürosuna başkanlık etti. 5 Eylül 1996’da, Ekümenik Patriklik Kutsal Sinodu tarafından Belçika Metropolitanı Episkopos Yardımcısı olarak Regio Episkoposluğuna seçildi.

20 Ocak 2003’te Fransa Metropoliti seçildi ve Doğu Ortodoks Kilisesi ile Ortodoksluk Teoloji Diyalogunda Ekümenik Patrikliği temsil etmekle görevlendirildi. Aynı zamanda Viyana’daki KAICIID Dinlerarası Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı, Barış için Uluslararası Dinler Koalisyonu Eş-moderatörü ve Avrupa Kiliseleri Konferansı (CEC) Başkanı. Ekümenik ve bilimsel birçok konferansa katıldı.

Evangelos Katerelos olarak bilinen Abydos Episkoposu, 1956 yılında Lamia’da doğdu. Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi’nde Hukuk, Klasik Filoloji ve Teoloji okudu. Ardından Strasbourg Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesi aldı. Selanik Aristoteles Üniversitesi’nden ve Almanya’daki Freiburg Üniversitesi’nden teoloji alanında doktora derecesine sahip ve Atina Üniversitesi Teoloji Fakültesi’nde profesör.

2007-2009 yılları arasında Atina Üniversitesi Sosyal Teoloji Bölümü Başkanıydı. Nikopolis ve Preveze Metropolitanı Meletios tarafından Diyakoz ve İhtiyar olarak atandı. Nikopolis ve Preveze Metropolü, Thebes ve Levadia Metropolü ve Almanya Metropolü’nde rahip olarak görev aldı. 7 Şubat 2008’de, Ekümenik Patriklik Kutsal Kutsal Sinodu tarafından Abydos Episkoposluğu’nda Episkopos olarak hizmete başladı. Episkopos olarak atanması 24 Şubat 2008’de Nikopolis ve Preveze Metropolitanı başkanlığında Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi’nde gerçekleşti.

Birçok kitabın yazarı olmakla beraber, günlük ve kilise basınında makaleler yayınladı. 27 Temmuz 2020’de Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi Teoloji Fakültesinde Sosyal Teoloji ve Din Bölümü Başkanı seçildi. (orthodoxtimes)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi