29 Mart 2024 Cuma

Fransa’da Emekli Rahip ve Rahibelerin Kaldığı Eve Saldırı

Fransa’nın başkenti Paris’te ve Disneyland eğlence parkına terör saldırısı hazırlığındaki 5 IŞİD militanı yakalandı. Montferrier-sur-Lez Kasabası’nda maskeli kişiler, bir bakıcıyı öldürüp kaçtı ancak kısa sürede yakalandı.

Fransa’nın güneyinde bulunan Montferrier-sur-Lez Kasabası, önceki akşam emekli Katolik rahip ve rahielerin kaldığı huzurevine düzenlenen baskınla sarsıldı. Polis, ‘Green Oaks’ adlı merkeze giren maskeli bir kişinin, merkezde kalan 60’a yakın misyonerle bakıcıları rehin aldığını açıkladı. Merkezdeki görevlilerden birisinin saldırganın elinden kaçmayı başarması üzerine durumdan haberdar olan polis, merkeze geldiğinde eylemci tarafından bıçaklanarak öldürülmüş bir görevlinin cesediyle karşılaştı.

Saldırgan olayın ardından kayıplara karışırken polis kasaba ve çevresinde geniş çaplı bir insan avı başlattı. Montpellier Savcısı Christophe Barret, IŞİD ve benzeri örgütlerle bağlantısı bulunmayan saldırganın eylemi ne amaçla gerçekleştirdiğinin henüz bilinmediğini söyledi. Polis, eylemcinin merkezden kaçarken bıraktığı silahın da oyuncak olduğunu açıkladı. Merkezde uzun yıllar Afrika’da misyonerlik faaliyet gerçekleştirdikten sonra emekliye ayrılan rahip ve rahibelerin kaldığı belirtiliyor. Öte yandan Fransız polisi kayıplara karışan saldırganı kısa sürede yakaladı.

Fransa, 2015’te Charlie Hebdo dergisine düzenlenen terör saldırısından bu yana terör alarmı seviyesini en üst düzeye çıkarmış durumda.

Vatan gazetesinin haberine göre, Ocak 2015’ten bu yana 3 büyük terör saldırısıyla sarsılan Fransa’da polisin aylardır sürdürdüğü soruşturma sonucunda, eylem hazırlığındaki bir IŞİD hücresinin ele geçirildiği açıklandı. Polis, geçen hafta sonunda Strasbourg ve Marsilya’da düzenlenen operasyonlarda 7 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan ikisi daha sonra serbest bırakıldı. Polisin yaptığı son açıklamada, gözaltındaki 5 kişinin IŞİD örgütüne mensup oldukları kaydedildi. Zanlıların başkent Paris’in en ünlü caddelerinden Champs-Elysees ile yılbaşı pazarının yanı sıra Disneyland eğlence parkını hedef alan silahlı saldırı hazırlığında oldukları belirtildi.

Teröristlerin 1 Aralık’ta bahsi geçen yerler dışında metro istasyonları ve bir polis merkezini de vurmaya hazırlandıkları söyleniyor. Operasyon talimatlarını Irak ve Suriye’den aldıkları belirlenen zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 2 tabanca, bir otomatik ve bir yarı otomatik silahın ele geçirildiği ifade edildi.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi