20 Nisan 2024 Cumartesi

Fransa’da Hayvanlara Özgürlük: Kürk Çiftliği, Yunus Parkı ve Sirkler Kapatılıyor

On yıllarca süren gösteri, lobi çalışması, hükümet yetkilileriyle toplantı, ünlü desteği ve protestoların ardından Fransız Hükümeti esaret altındaki hayvanlar için zafer olarak nitelenebilecek üç yeniliğe imza attı.

Barbara Pompili

Fransa Çevre Bakanı Barbara Pompili, deniz memelilerinin akvaryum ve su parklarında esaret altında yetiştirilmesinin yasaklandığını duyurdu. Bu, Fransa’da katil balinalar dahil olmak üzere esaret altındaki yunusların daha fazla üremeyeceği ve yunusların esaretinin aşamalı olarak kaldırılacağı anlamına geliyor. Esaret altındaki yunusların ithalatı da yasaklanacak. Bu karar aynı zamanda katil balinaların rehabilitasyon merkezlerine götürülmesi için iki yıllık bir geçiş döneminin ve diğer yunus türleri için yedi ila 10 yıllık bir geçiş döneminin başlangıcına da işaret ediyor.

Vahşi Hayvanları Kullanan Sirkler Yasaklandı

Hayvan hakları koruma örgütü PETA, yetkililerin, Fransa’nın birçok sirkinde esaret altında çalıştırılan yaklaşık 500 hayvanı çıkarmak için resmi bir zaman çizelgesi planlamamış olsa da hükümetin, geçiş sürecinde ve çözüm bulmada doğrudan endüstriyle birlikte çalıştığını açıkladı.

Pompili konuk olduğu bir radyo programında konuyla ilgili şunları söyledi: ”Vahşi hayvanların şehirden şehre taşınması fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçları ile uyumlu değildir. Bu uygulamalara son veriyoruz ve sirklerin yeni bir model benimsemeleri için çalışıyoruz.”

Mevcut Kürk Çiftlikleri 2025’e Kadar Kapatılacak

Kürkleri için beslenen ve esaret altında tutulan hayvanların bulunduğu üretim çiftliği açmak da yasaklandı. Aktif olarak devam eden çiftlikler de 2025’e kadar kapatılacak.

PETA bu kararı ”Kürk üretimine karşı yıllarca yürüttüğü kampanyayla ve kürk üretiminin zulmüne karşı çıkan ezici çoğunluğun değerleriyle uyumlu” diye değerlendirdi.

2020 yılında yapılan bir ankete göre Fransızların yüzde 91’i kürk ticaretine karşı. (Diken)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi