25 Nisan 2024 Perşembe

Fransa’da Rum Ortodoks Kilisesi’nde Saldırı

Polis kaynaklarına göre ülkenin güneyindeki Lyon kentinin 7. bölgesinde Rum Ortodoks Kilisesi yakınlarında saldırı düzenlendi. 

Saldırganın av tüfeğiyle 54 yaşındaki Rum rahibi kiliseyi kapatırken vurduğu ve sonra firar ettiği öğrenildi. 54 yaşındaki rahip ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Güncelleme: Rahibin karnından iki kez vurulduğu ve durumunun ağır olduğu öğrenildi. Firar eden kişiyi arama çalışmaları sürerken, Lyon’un 3. bölgesinde bir kebapçı dükkanında bir kişi gözaltına alındı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırgan, ”1.90 boyunda, uzun siyah yağmurluk ve siyah şapka” giyiyordu.

Fransız İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, çok sayıda polisin sevk edildiği kilise ve çevresi güvenlik çemberine alındığını, acil servislerin olay yerinde olduğunu ve yoldan geçenlere bölgeden uzak durmalarını söyledi. Ülke genelinde güvenliği önlemleri arttırıldı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Charles Michel, ”Lyon’daki bu iğrenç saldırıyı kınıyoruz. Aklımız, yaşamla ölüm arasındaki rahipte. Avrupa’da vicdan özgürlüğü herkes için geçerli ve buna saygı duyulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Perşembe günü, ülkenin güvenlik tehdidi uyarısının en üst düzeye çıkarıldığını duyurmuş, Sentinelle Operasyonu kapsamında ülke genelinde fazladan 4.000 askerin konuşlandırıldığını ve seferber edilen toplam asker sayısını 7.000’e çıkardığını söylemişti.

Pazar günkü Azizler Günü’nden önce kiliselerde ve diğer dini mekanlarda güvenlik de artırıldı. Pazartesi günü yarıyıl tatilinin ardından açılacak okulları korumak için 120 polis daha görevlendirildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi