20 Nisan 2024 Cumartesi

Galata Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Apostolik Kilisesi ve Getronagan Lisesi Sevgi Sofrasında Buluştu

Tüm Ermeniler Katolikosu Karekin II’nin tahta çıkışı Kutsal Sunu Ayini ile kutlandı.

Katolikos Karekin II

1 Kasım Pazar günü, Kumkapı Patriklik Merkez Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) Kilisesi’nde Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II riyasetindeki Kutsal Sunu Ayini (Badarak) ile, Galata Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi ve Getronagan Lisesinin yıllık sevgi sofrası günü ve tüm Ermeniler Katolikosu Karekin II’nin tahta çıkış günü kutlandı.

Kutsal Sunu, Patriklik Adalar din görevlisi Rahip Harutyun Damadyan eli ile gerçekleşirken, kilisenin diyakon ve okuyucuları da Rab’bin sofrasına hizmet ettiler.

İlahileri Şef Sevan Agoşyan yönetiminde Sahakyan Korosu seslendirdi.

Törende, pandemi önlemlerinden dolayı sınırlı sayıda inanlılar ile, Kilisenin din görevlisi Rahip Şınork Donikyan, Peder Şirvan Mürzyan da hazır bulundular.

Ayin sırasında, tüm Ermeniler Katolikosu Karekin II için, tahta çıkışının yıl dönümü dolayısı ile özel dualar okundu.

Kominyon dağıtımının ardından Türkiye Ermenileri Kadasetli Patriği Sahak II, Ermenice ve Türkçe vaazlar verdi. Patrik Hazretleri vaazlarında özetle şöyle dedi;

“Zor günlerde insanların ve halkların kalitesi ortaya çıkar.”

“Bu günkü Avedaran (Kutsal Kitap) da İsa Mesih (Der Hisus Kristos) bize hayattaki başarının sırrını açıklıyor. ”Nasıl dinlediğinize dikkat edin.“ diyor. Tanrı’nın sözünü dinlemekten ve iyi dinlemekten bahsediyor. Dinlediğimize göre yaşamak başarının en temel unsurudur.

Dinlemek öğrenmenin sembolüdür.

Öğrenmenin ise üç aşaması vardır:

İyi öğrenmek için, öğrendiğiniz şey ile uğraşmanız, öğrendiğinize sahip çıkmanız gerekir. Öğrendiğimizi yaşayıp hayata geçirmek ise üçüncü aşamadır.

Öğrenmenin en iyi yolu öğretmektir.

Tanrı sözlerini de iyi anlamalı ve içimizde tutmalıyız. Bazılarını ezberlemeli, hayata dönüştürmeliyiz. Söz tohum gibidir. Toprağa gömülüp ürün vermesi gerekir. İnsanların kaderi dinledikleri ve öğrendikleri ile biçimlenir. Hayattaki başarı ve başarısızlıkların da sebebi dinlediklerimizdir. Hem söylediğimiz sözlere hem dinlediğimiz sözlere dikkat edelim.

İyi şeyler dinleyelim. İçimizde taşıyalım. Daha güzel insanlar haline gelelim.

İyi öğrenin. Öğrenirken zorlanmanız, zor unutacağınız anlamına gelir.

Kutsal kitap okuduğunuz zaman güzel bir söz gördüğünüzde O’nu bir yere yazın, ezberleyin ve sık sık dile getirin. İlahiler ve dualar öğrenin. Sıkıntılı günlerinizde ihtiyacınız olacak bunlara. Onlar sizde kalsın. Hep sizde kalsın.

Zor günlerden geçiyoruz. Bu günlerin iyi bir tarafı vardır. Bizim kim olduğumuzu ortaya çıkarır ve bize bizim kim olduğumuzu hatırlatır. Zor günlerde insanın ve halkların kalitesi ortaya çıkar.”

Tören sonunda tüm Rab’de uyuyanlar için Hokehankist (Ayin-i Ruhani) duaları okundu.

Bu yılki kutlamalar, koronavirüs salgını sebebi ile sadece ruhani törenler ile sınırlı kaldı. 

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi