19 Nisan 2024 Cuma

Ganalı Kızlar, Eğitimde Birçok Engelle Karşı Karşıya

Ganalı hükümet yetkilisi, Katolik Kız Okulu’nun töreninde kız ve erkek çocukların eğitimdeki ihtiyaçlarına değindi. Gana Eğitim Kız Bölümü Başkanı Benedicta Tenni Seidu, eğitim alanında erkek öğrencilerin kız öğrencilerden her zaman daha öncelikli bir konuma sahip olduğunu söyledi. 

Seidu, bu durum iyileşmeye başlamasına ve ebeveynlerin kız çocuklarını eğitime daha fazla teşvik ediyor olmasına rağmen, Gana’nın bazı bölgelerinde ve gelişmekte olan bazı ülkelerde kız çocuklarının maruz kaldığı ön yargılara değindi. 

Gana nüfusunun yarısından biraz fazlası kadın olmasına rağmen, 2017 yılında kolej ve üniversitelerde eğitime devam eden kadınların oranı %13.53 iken, erkeklerin oranı %18.68 idi.

Geçmişte, kızların eğitimden geri kalmalarının nedenlerinden biri menstrüasyon döngüleriydi. Seidu, kızların eğitimine engel olan nedenlerin günümüzde uygulanabilir olmadığına değindi. Seidu, ‘‘Kızların eğitimi çok önemli. Bu nedenle ‘Kız Öğrenci Eğitim Birimi’ 1997 yılında kız çocuklarını eğitime teşvik etmek ve önlerindeki engelleri kaldırmak amacıyla kuruldu’’ dedi.

Seidu, Ganalı devlet adamı James Kwegyir Aggrey’den alıntı yaparak, ‘‘Bir erkeği eğitirseniz, bir kişiyi eğitmiş olursunuz. Bir kadını eğitirseniz, bir milleti eğitirsiniz. Bu ülkenin gelişimi kız çocukların eğitilmesiyle ayrılmaz bir şekilde ilişkili. Bu ilişki nedeniyle yoksullukla başarılı bir şekilde mücadele etmenin yolu, kız çocukların eğitimden geçiyor’’ diyerek sözlerine devam etti.

Gana’da Katolik Kilisesi, kız çocukları için birçok eğitim kurumu kurdu. St. Catherine Okulu Müdürü Hellen Abla Avevor, Katolik Kilisesi’ne ülke çapında kurulan kız okulları ve verilen teşvikler nedeniyle şükranlarını bildirdi. Avevor, emekli Piskopos Anthony Kwami Adanuty’ye 10 yıl önce yatılı kız lisesi kurması dolayısıyla minnettarlığını da dile getirdi. (cruxnow)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi