19 Mart 2024 Salı

Gateway Kilisesi Kan Bağışı Sayesinde 4600 Hayat Kurtardı

Pastor Robert Morris’in zor bir operasyon geçirip ölümle karşı karşıya gelişinin ardından, Teksas’ın Southlake bölgesindeki Gateway Kilisesi üyeleri 4,600’den fazla hayat kurtaran ve rekor kıran toplu kan bağışında bulundular.

Pastor Morris ölümcül iç kanamayı geçirmesinden yaklaşık iki ay sonra, 2 Haziran’da kilisedeki görevine geri döndü. Bunun üzerine pastör, kilise üyelerinin de başka hastalara kan bağışı yardımında bulunması için teşvik etti.

Pastor Morris: “Birisi kan bağışında bulundu ve bu bağış benim hayatımı kurtardı” ifadelerini kullandı.

6 kiliseden toplam 1500 yardımsever kişi pastörün çağrısına yanıt vererek kan bağışında bulundu. Kilise halkı tarafından bağışlanan kan tam 4600 insanın hayatını kurtardı.

Carter BloodCare’deki halkla ilişkiler direktörü ve aynı zamanda bir tıp doktoru olan Linda Holzer: “Sadece 6 hafta içinde tam 1500 kişi kan bağışında bulundu. Artık diğer ülkelerdeki kan merkezlerine bile yardım edebiliriz” dedi.

Holzer, Christian Post’a verdiği röportajda Gateway Kilisesi’nin yıllardır kan bağışı yaparak Carter BloodCare kampanyasını desteklediğini de özellikle belirtti.

Gateway Kilisesi’nin kampüslerinde tam 13 kan bağış noktası bulunuyor.

Pastör Morris Nisan ayında eşi ile birlikte Dallas’taki kır evindeyken birden rahatsızlandı. Pastörün hastaneye kaldırılışının ardından, doktorlar pastörün vücudundaki kanın yarısını kaybettiğini ve bir kavun büyüklüğünde hematomu olduğunu fark ettiler. Morris, iç kanaması kontrol altına alınıp, tedavisi tamamlandığında kan bağının önemini fark etti ve kiliseye üyelerinin de kan bağışlaması için çağrıda bulundu. (CNL News/OD)

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi