19 Nisan 2024 Cuma

Gazi Mahallesi’nde Cankurtaran Kilisesi Dualarla Açıldı

Cumartesi günü İstanbul’daki ve çevre illerden gelen kilise önderlerinin katılımıyla gerçekleşen Sultangazi’de bulunan Gazi Mahallesi’nde Cankurtaran Kilisesi, önderlerin ve Hristiyan vatandaşların dualarıyla açıldı.

Cankurtaran Kiliseleri Önderi Hakan Taştan, yaptığı açılış konuşmasında Gazi Mahallesi’nde bir kilise açmak için yıllardır dua ettiklerini ve en sonunda Tanrı’nın sağlamasıyla merkezde bulunan kiliseyi açtıkları için şükrettiklerini belirtti.

Eşay Taştan’ın yönettiği tapınmada Hristiyan vatandaşlar ilahilerle ve dualarla Tanrı’yı yüceltti. Tapınmanın ardından İstanbul’daki bazı kilise önderleri konuşma yaptı.

Şişli Dirisu Kilisesi Önderi Bedri Peker, Kutsal Kitap’tan Yuhanna 4:27-38 ayetleri okuyarak başladı. İsa Mesih’in öğrencileriyle yaptığı sohbetten örnekler vererek katılımcılara teşvik verdi.

“Bu sırada İsa’nın öğrencileri geldiler. O’nun bir kadınla konuşmasına şaştılar. Bununla birlikte hiçbiri, “Ne istiyorsun?” ya da, “O kadınla neden konuşuyorsun?” demedi. Sonra kadın su testisini bırakarak kente gitti ve halka şöyle dedi: “Gelin, yaptığım her şeyi bana söyleyen adamı görün. Acaba Mesih bu mudur?” Halk da kentten çıkıp İsa’ya doğru gelmeye başladı.

 Bu arada öğrencileri O’na, “Rabbî, yemek ye!” diye rica ediyorlardı.

 Ama İsa, “Benim, sizin bilmediğiniz bir yiyeceğim var” dedi.

 Öğrenciler birbirlerine, “Acaba biri O’na yiyecek mi getirdi?” diye sordular.

İsa, “Benim yemeğim, beni gönderenin isteğini yerine getirmek ve O’nun işini tamamlamaktır” dedi. “Sizler, ‘Ekinleri biçmeye daha dört ay var’ demiyor musunuz? İşte, size söylüyorum, başınızı kaldırıp tarlalara bakın. Ekinler sararmış, biçilmeye hazır! Eken ve biçen birlikte sevinsinler diye, biçen kişi şimdiden ücretini alır ve sonsuz yaşam için ürün toplar. ‘Biri eker, başkası biçer’ sözü bu durumda doğrudur. Ben sizi, emek vermediğiniz bir ürünü biçmeye gönderdim. Başkaları emek verdiler, siz ise onların emeğinden yararlandınız.”

Yuhanna 4:27-38

Pastör Peker’den sonra Kadıköy Anadolu Protestan Kilisesi Pastörü Gürkan Çamsun, Kutsal Kitap’ta 7 kiliseden biri olan Efes Kilisesi’nden örnekler vererek başladı. Gazi Mahallesi’ndeki yeni açılan kilisenin de Efes gibi bölgedeki tek kilise olduğunu vurgulayarak Tanrı’nın onlarla olduğunu, bereketleyeceğini ve Ruhu’yla kutsayacağını söyledi ve “Gazi Mahallesi’nde hizmet eden kardeşler için dua etmeye devam etmeliyiz” diyerek sözlerini bitirdi.

Zeytinburnu İsa Mesih İnanlıları Kilisesi’nden İlyas Devli, her bir kardeşin seçilmiş olduğunu belirtti. Kurtuluş Müjdesi Kilisesi önderlerinden Hakan Yıldırım, Rabb’in amaçsız bir iş yapmadığını Gazi Mahallesi’nin dört bir yanında Rabb’in Yaşam Ruhu ve yeni Tanrı çocukları gelsin diye dua etti.

“Rabb’in mabedi bizleriz” diyerek sözlerine başlayan İstanbul Elmadağ Kilisesi Pastörü Muharrem Bilgiç, “Burası Rabb’in dua evidir. Bir sene sonra burası yetmesin daha büyük bir yere geçilsin” dedi. Zeytinburnu Kilisesi’nde vaaz veren Turhan Üstün, Rabb’in en büyük amaçlarından birinin kilisesini kurmak olduğuna, Türkiye’deki insanların Rabb’den habersiz ve taşlaşmış yüreklerle yaşadığına dikkat çekti. 1. Timoteos 2:1-6 ayetlerini okuyarak yeni kilisenin Tanrı’nın tuzu ve ışığı olsun dedi.

Her şeyden önce şunu öğütlerim: Tanrı yoluna tam bir bağlılık ve ağırbaşlılık içinde sakin ve huzurlu bir yaşam sürelim diye, krallarla bütün üst yöneticiler dahil, bütün insanlar için dilekler, dualar, yakarışlar ve şükürler sunulsun. Böyle yapmak iyidir ve Kurtarıcımız Tanrı’yı hoşnut eder. O bütün insanların kurtulup gerçeğin bilincine erişmesini ister. Çünkü tek Tanrı ve Tanrı’yla insanlar arasında tek aracı vardır. O da insan olan ve kendisini herkes için fidye olarak sunmuş bulunan Mesih İsa’dır. Uygun zamanda verilen tanıklık budur. 

1. Timoteos 2:1-6

Başakşehir’de Suriyeli Hristiyanların açtığı kilisenin önderi Tanrı’dan nasıl şifa aldığını anlattı. Zeytinburnu İsa Mesih İnanlıları Kilisesi Önderlerinden Habib Anlı, ” Birbirinize olan sevginiz coşkun olsun, gelecek olan canlara sevginiz coşkun olsun. Bir baba yüreği gibi onlara her zaman merhamet edin. Öz evlatlarını gibi sevin” diyerek teşvikte bulundu.

Habib Anlı’nın teşvik sözlerinin ardından Gazi’de hizmet edecek kişiler için tüm önderler ve katılanlar dua etti.

Duaların ardından tüm katılımcılar beraber yemek yedi ve sohbet etti.

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi