18 Nisan 2024 Perşembe

Gazze Şeridi’ndeki Hristiyanların Sayısı Gün Geçtikçe Azalıyor

Dünyanın dört bir yanındaki kilise liderleri, yaşadıkları zorluklara rağmen inançlarına sadık kalan Gazze’deki Hristiyanların gerçek kahramanlar olduğunu söylüyor.

New Mexico’nun Las Cruces bölgesinden Episkopos Oscar Cantu; “Gazze Şeridinde yaşayan insanlar çok zor zamanlar geçiriyor, çünkü bu bölge İsrail’in baskısı altında ve günümüzde Hamas terörist grubu, hükümet yönetimine baskın geliyor. Dolayısıyla da Gazze’deki Hristiyanların sayısında keskin bir düşüş yaşanıyor. Her gün bunun gibi haberler almak çok üzücü’’ açıklamasında bulundu.

Yaşanan savaşın ardından 1700 kişilik Katolik Kilisesi cemaatinden, geriye sadece 130 kişi kaldı.

Geçen hafta pazar günü, kilise liderleri Gazze’de her yıl düzenlenen ‘Holy Land Coordination’ kapsamında Holy Family Parish etkinliğinde bir araya geldi. Etkinlik kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen episkoposlar barışın sağlanabilmesi için İsrailli ve Filistinli kilise liderleri ile görüştü.

Güney Afrika, Cape Town’dan Başpiskopos Stephen Brislin: “2014 ihtilafından bu yana sürmekte olan yeniden yapılandırma çalışmalarına rağmen birçok kişinin Gazze’yi neden terk ettiği gayet açık. Gençler okul ve iş bulabilmek için dünyanın başka yerlerine göç ediyor. Haliyle seneler içerisinde bu kayıp Hristiyan topluluğunu da etkiliyor. Her şeye rağmen Gazze’de kalmaya devam eden gençler ise gerçek kahramanlardır. Onlar, aileleri ve Hristiyan yaşamı için birçok fedakarlığa hazırlar” diyor.

Ancak, gençler Gazze’de yaklaşık yüzde 70 oranında bir işsizlikle karşı karşıya kaldıkları için sorun çok büyük.

Hristiyanların Gazze’yi tamamen terk etmemesi için; Kutsal ailenin Mısır’a giderken Gazze’den geçtiklerini dolayısıyla da bu toprakların kutsal olduğunu hatırlatıyor. Düşüşün bir diğer sebebini ise: “Gazze’deki çoğu Hristiyan hapsedildi” diyerek açıklıyor.(Olga Daşcinscaia-cnl.news/christianpost/religsvoboda.ru)

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi