19 Nisan 2024 Cuma

Gazze’de Arjantinli rahip ve rahibelerin hizmet ettiği bakım merkezi bombalandı

İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze’de Arjantinli bir Katolik rahip ve altı rahibe tarafından işletilen yaşlılar ve özürlü çocuklara bakım hizmeti veren kilisenin isabet aldığı bildirildi. Arjantin’de çıkan Clarin gazetesi, kilisenin İsrail bombardımanında vurulması sonucu rahibelerin kaldığı ev, okul ve büronun tahrip olduğu ancak can kaybı veya yaralanma meydana gelmediğini duyurdu.

Jorge Hernandez adlı rahibin yönetimindeki kiliseye ait tesisin 30 özürlü çocuk ile 9 yaşlıya bakım sağladığı belirtilen haberde, Hernandez’in saldırılara karşın kiliseyi tahliye etmeyi kabul etmediği kaydedildi.

Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner tesisin vurulduğu haberinin basında yer almasının ardından yaptığı açıklamada, Hernandez ile bakımı altındaki kişilerin güvenliğinden İsrail’in sorumlu olduğu uyarısında bulundu. Kirchner Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Bu kişilerin durumunda meydana gelecek kötüleşmenin iki ülke ilişkileri açısından ciddi sonuçları olacaktır” ifadesini kullandı.

Arjantin, İsrail büyükelçisini geri çağırdı

Kirchner’in açıklaması, Arjantin Dışişleri Bakanı Hector Timerman’ın, Arjantin’in İsrail Büyükelçisi Dorit Shavit’in bilgilendirme amaçlı olarak ülkeye çağrıldığına ilişkin yayımladığı bildiriden hemen sonra geldi.

Bildiride Shavit’in, Arjantin hükümetinin İsrail saldırılarında sivillerin öldürülmesine karşı olduğu konusunda bilgilendirilmek ve İsrail’in Gazze’deki Arjantin vatandaşlarının korunmasında sorumluluğu bulunduğunu vurgalamak amacıyla çağırıldığı bildirilmişti.

Timerman yayımladığı bildiride ayrıca İsrail hükümetinin Arjantinli Rahiparjantinli rahip Hernandez’in yönetimindeki kilise bölgesine yeterli miktarda gıda malzemesi, su ve elektrik sağlanmasını da garanti altına almak zorunda olduğu belirtilmişti.

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi