23 Nisan 2024 Salı

Gece Kulübü, Kiliseye Dönüştürülüyor

Pennsylvania’da hizmet veren bir mega kilise topluluğu, bir zamanlar gece kulübüne dönüştürülen kiliseyi tekrar kiliseye dönüştürüyor.

Yaklaşık 2 bin 500-3 bin kişilik ibadet kapasitesine sahip olan Wexford Orchard Hill Kilisesi geçenlerde 800 bin Dolar karşılığında Pittsburgh’daki  Altar Bar’ı satın aldı.

Orchard Hill Kıdemli Pastörü Kurt Bjorklund, Christian Post’a verdiği röportajına, cemaatinin Pittsburgh’un Strip District mahallesine daha iyi hizmet verebilmek için bu tesisi satın aldığını söyledi.

Bjorklund, “Bu harika alanı bulduğumuzda ibadet mekanı amaçlı kullanma fikrinden hoşlandık” şeklinde bir açıklama yaptı. “Bu alanda bazı kültürel müzik etkinlikleri yapmayı ümit ediyoruz, ancak öncelikle hafta boyunca ibadet ve küçük gruplarla İncil çalışması ve toplantılar için kullanmak istiyoruz” dedi.

Bjorklund ayrıca, cemaatin onu bütünüyle kullanabilmesi için hala bina üzerinde çalışma yapılmasına ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Bjorkland, “Bu alanı güvenli ve kullanılır hale getirmeyi ve gerekli şartları sağlar sağlamaz açmayı planlıyoruz. İyi bir çocuk kilisesi alanı yaratmamız ve barı bir kahve barına dönüştürmemiz gerekecek, ancak sahne ve alanın kendisi çok kullanışlı” diye devam etti. Bina 1908’de inşa edilmiş ve başlangıçta Slovak göçmenler için kurulmuş bir Katolik ibadet alanı olan Macaristan Kilisesi’nin St. Elizabeth ibadet alanı olarak hizmet etmişti.

Pittsburgh’daki Katolik Episkoposluk Merkezi, 1993 yılında, üç yerel cemaati bir araya getiren yeniden yapılanma sürecinin bir parçası olarak tesisi kapattı. Pittsburgh Episkoposluk sözcüsü Ann Rodgers’ın Christian Post’a verdiği demeçte, St. Elizabeth’in yerel çelik fabrikalarının kapanmasıyla tetiklenen nüfus oranındaki değişiklikler nedeniyle kapandığını söyledi.

2001’de episkoposluk bu mülkü sattı ve yapı konser mekanı olarak hizmet ettiği bilinen Altar Bar adlı bir gece kulübü haline geldi.

Rodgers, bir kez daha bir kiliseye dönüşen binayla ilgili olarak, episkoposluk Orchard Hill’in onu kutsal bir amaca geri döndürmesinden memnun olduğunu söyledi.

Rodgers, “Bu mülkün Tanrı’ya hizmet amaçlı olarak, özellikle de Strip Bölgesi Mahallesinin müjdeyi duyurmak adına bir kez daha kullanılacağı için Tanrı’ya şükran duyuyoruz. Orchard Hill Kilisesi’ni bir komşu ve misyona ulaşılmasında ortağımız olmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi