20 Nisan 2024 Cumartesi

Gemi Kilisesi Novosibirsk Nehri Üzerinden Yola Çıktı

Rus Ortodoks Kilisesi’nin Novosibirsk Piskoposluğu’na bağlı “Kutsal Havari Andreas” adlı gemi-kilisesi 15 – 31 Ağustos tarihleri arasında merkeze uzak yerleşim yerlerini ziyaret etti.

Manevi, eğitici ve hayırsever bir misyonu olan gemi kilisesi Novosibirsk bölgesinin sosyal kalkınma ve sağlık bakanlıkları ile ortak çalışıyor.

Gemi kilisesinin başlıca amacı; Novosibirsk bölgesinin uzaktaki köy sakinlerine manevi, sosyal ve maddi destek verip bölgedeki sosyal istikrarın güçlendirilmesini sağlamaktır.

Gemi kilisesi bu yılki gerçekleştireceği seferler süresince Iskitim, Suzun, Ordyn ve Novosibirsk bölgelerine bağlı toplam 47 yerleşim yerini ziyaret etti.

Gemi kilisesi ekibi; rahipler, doktorlar, sosyal güvenlik hizmetleri uzmanları ve yaklaşık 30 kişilik emekliler fondu çalışanlarından oluşuyordu.

Seferler süresince, yerli halkın doktor kontrolleri yapılıp teşhisler koyulacak, elektrokardiyografi ve ultrasonografiler yapılacak. Sosyal korumadan uzman danışmanlığı ve emeklilere maddi yardımlar da verilen hizmetlerin arasında yer alacak.

Tüm bunların haricinde, arzu eden herkes; vaftiz olabilecek, günah çıkarabilecek, rahip ile konuşabilecek, kutsal su içebilecek, dini kitap satın alabilecek ve gemi ekibini evinde misafir edebilecekler

Gemi Kilisesi, 22 yıl önce hizmet vermeye başlamasından bu yana; 100.000’i aşkın kişinin, rahipler ile görüşmeler yapmasına, tüm sağlık kontrollerini geçmesine, sosyal hizmetler uzmanlarından ve emeklilik yardım departmanından destek alabilmesine vesile olmuştur.

Gemi Kilisesi, tüm bu hizmetlerinin yanı sıra düşük gelirli ailelere maddi yardımlar da sağlıyor.

Gemi Kilisesi şimdiye kadar Ob Nehri boyunca 100’den fazla uzak yerleşim bölgesini ziyaret etti.

Gemi Kilisenin faaliyeti hayırsever bir temelde yürütülmektedir. Söz konusu proje Novosibirsk Bölgesi Hükümet’i ile Rus Ortodoks Kilisesi piskoposluğunun ortaklığında olup kırsal alandaki yerel özerk yönetim organlarının desteğiyle düzenleniyor.

Gemi Kilisesi 15 Ağustos sabahı Novosibirsk’deki Nehir İskelesinden büyük bir tören ile yola çıktı. 31 Ağustos tarihine kadar da birçok yerleşim yerini ziyaret etti.(ria.ru, nso.ru/OD)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi