25 Nisan 2024 Perşembe

Genç Katoliklerden, Dayanışma ve Kardeşlik Çağrısı

Avrupa Birliği Episkoposlar Konferansları Komisyonu (COMECE) tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, genç Avrupalı Katolikler; dayanışma, kardeşlik ve saygı değerlerine dayanan bir Avrupa’yı arzuluyor. 

Rapor, COMECE tarafından bu yıl Haziran ayında düzenlenen Avrupa’nın Geleceğine İlişkin Katolik Gençlik Konvansiyonu sırasında sunulan somut siyasi önerileri de içeriyor. 3, 10 ve 17 Haziran tarihlerinde çoğunlukla Avrupa Birliği Episkoposlar Konferansları Komisyonu ve COMECE Gençlik Platformu üyelerinden delege edilen 100’den fazla genç Katolik çevrimiçi olarak bir araya geldi.

Süreç 9 Mayıs 2021’de (Avrupa Günü) başladı. Papa Françesko’nun Avrupa Günü Mesajı‘nda çizdiği yolda Katolik Gençlik Konvansiyonu, sosyal iyileşme, ekolojik ve dijital geçişler ile Demokrasi ve Avrupa değerleri üzerine odaklandı. Katılımcılar, konuk konuşmacılar ve uzmanlar tarafından desteklendi ve teşvik edildi.

COMECE tarafından 9 Eylül’de yayınlanan 13 sayfalık Nihai Rapor, Konvansiyonun ana sonuçlarını sunmakta ve Avrupa’daki genç Katoliklerin Birliğin Geleceğine ilişkin istek ve endişelerini ortaya çıkarmaktadır. Adil sosyal iyileşme konusunda katılımcılar, kimsenin geride kalmaması için kuşaklar ve bölgeler arası daha fazla dayanışma ve kardeşlik ihtiyacının altını çizdi. Ayrıca dezavantajlı gruplardan gençleri değişim programlarına ve beceri geliştirme kurslarına katılmaları için desteklemeyi, kapsayıcı ve sürdürülebilir dijital teknolojilerin ve altyapıların geliştirilmesine katkıda bulunmayı önerdiler.

Katılımcılar ayrıca, insanların aileleriyle zaman geçirmelerine olanak sağlayan ‘aile odaklı siyasi çözüm’ ve göçmenler gibi insanların daha iyi karşılanması ve uyumu için ‘armağan ve destek kültürünün’ geliştirilmesi çağrısında bulundu.

Ortak Evimiz için Sürdürülebilirlik ve Bakım

Ekolojik ve dijital geçişlerle ilgili olarak, günlük yaşama entegre bir ekolojiyle sürdürülebilir bir dijital toplumu teşvik etmenin ve tüketiciler ile insanların dijital haklarını korumanın acil ihtiyacına işaret ederek, Avrupa Birliği’ni ‘daha ​​sürdürülebilir bir toplum inşa etmede küresel bir aktör’ rolünü oynamaya çağırdılar.

Hristiyan Değerlerini Teşvik Etmek

Demokrasi ve Avrupa değerleri temasına değinen katılımcılar, daha fazla gencin demokratik süreçlere dâhil edilmesi gereğini yineledi. Ayrıca kamuoyunu Avrupa Birliği ve çalışmaları hakkında bilgilendirmenin ve dezenformasyonu önlemenin önemini vurguladılar.

Avrupa kurumları ve inanç toplulukları arasında daha yakın bir işbirliği çağrısında bulunan katılımcılar, Avrupalı nesilleri dayanışma, kardeşlik ve saygı gibi temel Hristiyanlık değerleri üzerinde eğitme ihtiyacını vurguladı.

Kardinal Hollerich: ‘‘Siz Artık Avrupa’sınız’’

COMECE Başkanı Kardinal Jean Claude Hollerich SJ, katılımcılara duyduğu derin güveni ve gençlerin çağımızın en önemli sorunlarını çözebileceğine olan inancını dile getirerek, ‘‘Siz sadece Avrupa’nın geleceği değilsiniz, artık Avrupa sizsiniz. Deneyimleriniz, bilginiz ve umudunuzla sadece Avrupa için değil, tüm dünyadaki kardeşler için daha iyi bir gelecek inşa edebilirsiniz’’ dedi. (Vatican News)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi