19 Nisan 2024 Cuma

Genç Kuşağın Sadece Yüzde 16’sı ‘Yeniden Doğmuş Hristiyan’ Olarak Sınıflandırılıyor

Arizona Christian Üniversitesi’ndeki Kültürel Araştırma Merkezi’nin son çalışması, ileri yaştaki Amerikalılar ile Y kuşağı* olarak bilinen genç Amerikalıların dünya görüşleri arasında farklılıkları ortaya çıkardı. 

Araştırma, eski nesil (55 yaş ve üzeri) ile karşılaştırıldığında Y kuşağının (18 – 36 yaş arası) orijinal günah, kurtuluş, yaratılış, ölümden sonraki yaşam, yaşamın amacı ve Kutsal Kitap ahlakı dâhil olmak üzere Kutsal Kitap temelli öğretilere bağlı kalma olasılığının oldukça düşük olduğunu gösterdi. 

Öte yandan, Y kuşağının yıldız falına, Karma felsefesine, evrime ve reenkarnasyona inanma olasılığının daha yüksek olduğu görüldü. Araştırmaya göre, Y kuşağı başarının kişisel mutlulukla tanımlandığı, mülke sahip olmanın ekonomik eşitsizliği teşvik ettiği, kürtaj ve evlilik öncesi cinsel ilişkinin kabul edilebilir olduğu inancına sahip. 

Kişisel kurtuluş konusunda ise 55 yaş ve üzerindeki insanların yüzde 40’ı kendini yeniden doğmuş Hristiyan olarak tanımlanırken, Y kuşağında bu oran yüzde 16’da kaldı. Öte yandan genç Amerikalıların Tanrı’dan çok benlik üzerine odaklandığı için Hristiyanlığın sahte bir versiyonu olarak kabul edilen Ahlaki Terapötik Deizm’e yöneldikleri görüldü. 

Farklılıklara rağmen, Y kuşağı, X kuşağı (37-54), Bebek Patlaması kuşağı (55-74) ve sessiz kuşak (75 ve üstü) arasında baskın dünya görüşünün, tek bir dünya görüşü yerine farklı dünya görüşlerinin karışımı olan ‘Senkretizm’ olduğu görüldü.

Barna Araştırma Merkezi, Amerika’nın dini değerlerindeki değişimin yaklaşık 60 yıl önce Bebek Patlaması Kuşağı’nın agresif ruhsal değişimiyle başladığını söyledi. Bununla birlikte Y kuşağı, geleneksel Kutsal Kitap görüşleri ve değerleriyle bağlarını kopardıklarını gösterdi. 

Kutsal Kitap ve dünya görüşlerini analiz eden ilk ulusal anket olan çalışma, Şubat ayında 2bin yetişkinin katılımıyla gerçekleşti. (CHL)

1981 ile 2000 yılları arasında doğan kişiler Y kuşağı olarak sınıflandırılır.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi