fbpx
21 Mayıs 2024 Salı

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap’ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı. 

4-23 Ocak 2024 tarihleri arasında 2.506 ABD’li yetişkin ile yapılan çalışmada, Kutsal Kitap okuma sıklığı ve Tanrı Sözü’nün yaşamlar üzerindeki etkisi incelendi. Katılımcılara Tanrı Sözü’nün yaşamlarını değiştirip değiştirmediği soruldu. Buna göre katılımcıların yüzde 58’i, Kutsal Kitap’ın hayatları üzerinde dönüştürücü bir etkiye sahip olduğunu belirtti. Bu oran 2023 yılında yüzde 57 idi.

1997-2012 yılları arasında doğanları temsil eden Z kuşağı üyelerinin yüzde 54’ü, Kutsal Yazıların yaşamlarını değiştirdiğini söyledi. 2023’te ise gençlerin yüzde 50’si benzer görüşte bulundu. Amerika Kutsal Kitap Topluluğu Hizmetleri İstihbarat Direktörü John Farquhar Plake, ‘‘Gençlerimiz Kutsal Kitap’a ilgi duyuyor ve Tanrı Sözü’nün kendilerini değiştirmesine izin veriyor. Bu eğilim devam ettiği sürece umudumuzu diri tutabiliriz’’ dedi.

1946 ve 1964 yılları arasında doğan Baby Boomers kuşağı üyelerinin yüzde 69’u, Tanrı Sözü’nün hayatları üzerinde dönüştürücü bir etkiye sahip olduğunu belirtti. Geçen yıl ise yüzde 64’ü aynı düşünceyi paylaştı. 1981 ile 1996 yılları arasında doğanları temsil eden Y kuşağı katılımcıların yüzde 48’i Kutsal Yazıların yaşamlarını değiştirdiğini belirtti. Ancak bu konuda Y kuşağı katılımcıları arasında düşüş göründü. Çünkü 2023’te Kutsal Kitap’ın dönüştürücü bir etkiye sahip olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 50 idi. Ayrıca geçen yıla kıyasla yüzde 12’si Kutsal Kitap’ı daha az okuduğunu dile getirdi.

Genel olarak ankete katılanların yüzde 15’i geçen yıl Kutsal Kitap’ı daha fazla okuduğunu belirtti. Z kuşağı katılımcılarının ise yüzde 21’i Tanrı Sözü’nü okumak için daha fazla zaman ayırdıklarını dile getirdi. Boomer kuşağı üyelerinin ve 1946’dan önce doğanların yüzde 16’sı, X kuşağı üyelerinin ise yüzde 15’i, Kutsal Kitap’ı daha fazla okuduğunu belirtti.

Anket aynı zamanda 2024 yılında Kutsal Kitap kullanıcılarının sayısında düşüş yaşandığını bildirdi. Kutsal Kitap kullanıcılarının sayısı 2024’te 99 milyon ile tarihin en düşük seviyesine geriledi. 2023 ve 2024’te 47 milyon kişinin Kutsal Yazılarla ilgilendiği açıklanırken, bu sayı 2020’de 70 milyondan fazlaydı. 

Plake, genç nesiller arasında Kutsal Kitap okuma oranının azaldığını belirtti. Kutsal Yazılara Bağlılık Ölçeği’nde en düşük puanı alanlar, ‘Kutsal Kitap’tan Bağımsız’ olarak adlandırılıyor. Buna göre, Z kuşağı üyelerinin yüzde 61’i, Y kuşağı üyelerinin yüzde 65’i ve X kuşağı üyelerinin yüzde 58’i, ‘Kutsal Kitap’tan Bağımsız’ kategorisine giriyor.

(Kaynak: Christian Today)

Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin Kuruluşunun 563. Yıldönümü Kutlandı

Kumkapı Patriklik Merkez Surp Asdvadzadzin Katedrali'nde düzenlenen ayinle 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü, Türkiye Ermenileri Patrikliği'nin 563....

Papa Françesko’nun Türkiye’ye Gelmesi Bekleniyor

Ekümenik Patrik Bartholomeos tarafından yapılan açıklamaya göre, Birinci İznik Konsili'nin 1.700'üncü yıldönümü vesilesiyle Papa Françesko Türkiye'yi ziyaret...

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde 11 Hristiyan Katledildi

Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, 13 Mayıs Pazartesi günü korkunç bir saldırı düzenledi. Demokratik Kongo...

Ermeni Apostolik Kiliseleri Pentikost Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Apostolik Kiliseleri "Hokekalusd" (Pentikost - Kutsal Ruh'un İnişi) Yortusu'nu kutladı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi