20 Nisan 2024 Cumartesi

Gençler, Teknolojiyle İsa Mesih’e Yöneliyor

2021 yılında 190 binden fazla genç, hayatlarını İsa Mesih’e teslim etti.

Y kuşağı ve Z kuşağı gençlerini İsa Mesih ile tanıştırmak için hizmet veren Groundwire, Müjde’yi duyurmada medya kanallarını kullanıyor. Groundwire’ın başkanı Seth Dunn, ‘‘Medya, insanların inançsız olduğuna inanmamızı istiyor, ancak Y kuşağının ve Z kuşağının yüzde 71’i Tanrı’nın varlığına inanıyor. Gençleri Tanrı’nın var olduğuna ikna etmemize gerek yok. Sadece hayatlarının her anında Tanrı’nın kendileriyle ilgilendiğini hatırlatmamız gerekiyor’’ dedi.

Groundwire’ın internet sitesine göre, gençlerin yüzde 68’i cennete inanıyor. Öte yandan, yüzde 65’i nadiren veya hiç kiliseye gitmiyor ve yüzde 39’unun dini bir inancı yok. Bununla birlikte, gençlerin yüzde 65’i kendini Hristiyan olarak tanımlıyor.

Dunn, gençlerin sosyal medyada fazla zaman geçirmesi nedeniyle Groundwire’ın Müjde’yi duyurmada sosyal medyayı kullandığını söyledi. Dunn, ‘‘Kiliseye gitmelerini sağlayamıyoruz ve telefonlarını ellerinden bıraktıramıyoruz. Bu yüzden Müjde’yi duyurmada medya kanallarını kullanıyoruz’’ dedi.

Groundwire, kısa videolarla gençlerin ilgisini çekmeyi amaçlıyor. Kuruluşun Müjde’yi duyurma faaliyetleri sonucunda 2020’de 116bin’den fazla genç Tanrı’yı tanımak için uğraşırken, 2021’de 192bin genç yaşamlarını İsa Mesih’e adadı. Hizmetlerinde alçakgönüllü bir yüreğe sahip olduklarını söyleyen Dunn, ‘‘Müjde’nin bizlerin sayesinde duyurulmadığını biliyoruz. Bizim işimiz, Tanrı’ya odaklanmak, O’nu izlemek ve hayatımızın her adımında O’nun bilgeliğine ihtiyacımız olduğunu beyan etmektir’’ dedi.

Geçen yıl Arizona Christian Üniversitesi Kültürel Araştırma Merkezi tarafından yapılan araştırma, Y kuşağının genellikle İsa Mesih hakkında olumlu görüşe sahip olmasına rağmen, Hristiyanlığa kayıtsız kaldığını gösterdi.

The Bible Society tarafından yapılan araştırmaya göre, Z kuşağı gençlerinin sadece yüzde 9’u sıklıkla Kutsal Kitap okuyor. (CHL)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi