25 Nisan 2024 Perşembe

Getronagan Lisesi’ne Destek Konseri Düzenlendi

26 Aralık akşamı Cemal Reşit Rey salonunda Getronagan lisesi yararına düzenlenen bir destek konseri gerçekleşti. 

Son dönemde bütçe sıkıntısına giren, Ermeni toplumunun önde gelen okullarından Getronagan Lisesi için okulun eski mezunlarından Sarven Muradyan ve Ünlü Sanatçı Bartev Garyan’ın birlikte düzenlediği Ermeni toplumunun tanınmış müzisyen ve solistlerinin bir arada olduğu konser, olağanüstü bir gösteriye dönüştü. 

Saat 21.00 de başlayan müzik şöleninde sunuculukları Sarin Akbaş ve Boğos Çalgıcıoğlu üstlendiler.

Sırasıyla ;

Hagop Mamigonyan yönetiminde Getronagan okulu orkestrası ve korosu, Nıvart Avedikoğlu, Sercan Gazeroğlu, Karolin Sarı, Alex Tataryan, Lara Narin ve Onno Süzme sahne aldılar. 

Verilen aranın ardından ikinci bölüme geçilirken, Türkiye Ermenileri 85. Seçilmiş Patriği II. Sahak Maşalyan salona giriş yaptı. Salonu tamamen dolduran sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan Patrik Maşalyan, salonda bulunanları selamlayıp yerine geçerken burada Türkiye Ermeni Katolik ruhani lideri Başepiskopos Kerabayzar Levon Zekiyan ile de kucaklaştı. 

Ardından konserin ikinci bölümüne geçildi. 

Sırası ile Maral Ayvaz, Lida Köseoğlu, Tatyana Bostan, Maral Ataman ve son olarak da Bartev Garyan sahne alarak tüm salonu coşturdular.

Gecenin sonunda kapanış konuşmasını yapan seçilmiş Patrik II. Sahak Maşalyan, bu anlamlı ve özverili çalışmada katkıda bulunanlara teşekkür ederken, fikrin sahibi Sarven Muradyan’ı da sahneye davet ederek teşekkürlerini sundu. 

Konuşmasında, toplum olarak el ele vermenin, her konuda ayakta kalmamızı güçlendireceğini, yardımlaşma ile birlikten güç doğacağını, Hristiyanlık anlayışında ihtiyaç sahiplerine mutlaka el uzatmak gerektiğini dile getirdi, verdiği mesel ile de kahkahalarla alkışlandı. 

Gece sanatçıların toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi