18 Nisan 2024 Perşembe

Göçmenler İçin Tüm Kiliseler Toplandı

İstanbul Sacre Coeur Süryani Katolik Kilisesi’nde geçtiğimiz Cumartesi günü göçmenler için bir dua toplantısı gerçekleştirildi. Aralık ayı sonunda planlanmış olan  göçmenler için dua toplantısı hava şartlarından dolayı ertelenmişti.

Gümüşsuyu’nda bulunan Sacre Coeur Süryani Katolik Kilisesi’nde düzenlenen dua toplantısını Arapça ve Süryanice ilahilerin ardından Süryani Katolik Korepiskopos Yusuf Sağ, açılış konuşması yaparak açtı.

Göçmenler için dua toplantısını düzenleyenler arasında olan Kitab-ı Mukaddes Şirketi Müdiresi Tamar Karasu, “Ekümenik Patrikhane ile Orta Avrupa Katolik Fransisken Rahipleri Adalet ve Barış Koordinasyonu (COTAF)’ın insiyatifi ile 2013 yılından beri İstanbul’daki kiliseler olarak göçmen kardeşlerimizin pastoral ve sosyal ihtiyaçlarını gidermek, birbirimize destek olmak adına bir araya geliyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Dua toplantısına Latin Katolik Kiliseleri Episkoposu Ruben Tierrablanca, Ermeni Havarisel Kilisesi Episkopos Sahak Maşalyan, Ekümenik Patrikhane temsilcisi V. Rev. Dn. Nephon Tsimalis, Ermeni Katolik Kilisesi’nden Peder Vartan Kazancıyan ve Jan Acemoğlu, Süryani Kadim Kilisesi temsilcisi Levon Aydın katılım gösterdi. Katılanlar arasında farklı kiliselerden rahipler, rahibeler, kilise görevlileri, çoğu Iraklı ve Afrikalı göçmenler vardı.

Süryanice giriş ve Rabbin Sofrası duasını Süryani Katolik cemaatini temsilen Abuna Orhan Çanlı yaptı. Peder Çanlı, Türkçe İncil’den bölümler, ardından Peder Kazancıyan Arapça bölümler okudu. Rumca, Lingala (Congo’da konuşulan dil), Japonca, İtalyanca, Tagalog (Filipin dili), Keldanice yapılan dualardan sonra birbirinden farklı dillerde ilahiler söylendi. Monsenyör Ruben Tierrablanca, İspanyolca Kutsal Kitap okumasını yaptıktan sonra katılımcıların ilgiyle dinlediği “Barışının araçları olmak istiyoruz” ilahisini gitarıyla İspanyolca söyledi.

Dua toplantısında Ermeni Havarisel Kilisesi Episkoposu Sahak Maşalyan vaaz verdi. Vaazın ardından Fransızca, Swahili, Süryanice, Almanca, Endonezya dili, Ermenice, İngilizce ve Çince dualar edildi ve ilahiler ve söylendi. Tüm katılanlara verilen mumların yakılmasıyla ilahi söylendi ve Episkopos Ruben Tierrablanca’nın kutsama duasıyla toplantı sona erdi.

Dua toplantıları, Saint Esprit Katedrali’nde, Kumkapı Vortvots Vorodman Kilisesi ve Taksim Vosgeperan Ermeni Katolik Kilisesi’nde farklı tarihlerde yapılmıştı.(SAT-7 TÜRK/İstanbul-Nathalie Ritzmann)

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Sevgi Şehidi: Savaşın Parçaladığı Suriye’de Hollandalı Pederin Fedakarlığı

Hollandalı Peder Frans van der Lugt, Mesih'in "Birbirinizi benim sizi sevdiğim gibi sevin" buyruğunu somutlaştırdı. Çarmıh Yolu'nda...

Somali’de 6 Hristiyan Katledildi

Somali'de 29 Mart'ta El-Şebab militanları, Müjde'yi (Tanrı Sözü) duyurduğu gerekçesiyle altı Kenyalı tüccarı öldürdüğünü duyurdu. Christian Today'in ulaştığı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi