19 Nisan 2024 Cuma

Göçmenlerin Psikolojik İhtiyaçlarını Karşılamak İçin Sınır Programı Başlatıldı

Son yıllarda Ciudad Juárez’e gelen göçmenler, Meksika sınır kentinde mahsur kaldı. Eski Başkan Donald Trump’ın yönetimi sırasında, sığınma talebinde bulunmaları engellenen sığınmacılar, kaçırılma, soygun ve gasp gibi suçlara karşı savunmasız durumda.

Birçoğu, davaları ABD mahkemelerinde görülürken Meksika’da beklemek zorunda kaldı. Salgın döneminde ise çoğu geri döndü veya sınır dışı edildi.

Cizvit Mülteci Hizmetleri’nden María Sajquim de Torres, ‘‘İnsanlar gerçekten çaresiz hale geldi. İki yıldır Ciudad Juárez’de bulunan ve bu durum nedeniyle duygusal sorunlar yaşayan insanlar vardı’’ dedi. Sajquim, göçmenlerin karşı karşıya olduğu zorlu psikolojik durumun, Ocak ayında Başkan Joe Biden’ın göreve başlamasından önce başladığını, ancak onun yönetimi altında da devam ettiğini söyledi.

Cizvit Mülteci Hizmetleri, Ciudad Juárez’deki göçmenler ve sığınmacılar için bir program başlattı. ‘Caminar Contigo’ veya ‘Walk With You’ adlı program, psikolojik destek sağlamayı amaçlıyor.

Cizvit Mülteci Hizmetleri Meksika direktörü Patricia Hernández Lopez, 21 Nisan’da yaptığı açıklamada, ‘‘Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika sınırındaki sorunlar çoğu zaman gazetelerimizin manşetlerinde isimsiz ve yüzsüz binlerce insan bıraktı. Onlar bizim kardeşlerimiz, onlarla birlikte yürümeye ve kendilerine dayanışma ve destek göstermeye kararlıyız’’ dedi.

Yardım girişimi, sığınmacıların ABD-Meksika sınırına gittikçe artan sayılarda yoksulluktan, şiddetten ve Orta Amerika’yı saran kasırgaların şiddetli etkilerinden kaçarken geldi.

Sajquim, Ocak ayındaki hükümet değişikliği nedeniyle birçok kişinin ABD’ye girme umuduyla geldiğini söyleyerek, ‘‘Bir şeyler değişmiş gibi görünse de, görülen tek şey sadece daha iyi bir imaj. Gerçekte, uygulamalar o kadar da değişmedi. İnsanlar Meksika’ya sınır dışı edilmeye devam ediyor’’ dedi.

Sajquim, göçmenlerin hala Ciudad Juárez’e sürüldüğünü söyledi. Sajquim, ABD yetkililerinin göçmenleri sınırın diğer bölgelerinden komşu El Paso, Texas’a uçurduğunu, ardından onları Ciudad Juárez’e bıraktığını belirtti.

Sajquim, göçmenlerin psikolojik ihtiyaçlarına yönelik hizmetin amacının, onlarla iletişim kurmak olduğunu söyledi. Sajquim, ‘‘Onlarla konuşuyorum. Yeterli değil, ancak amacımız iletişim kurmak ve onları rahatlatmak’’ dedi. (cruxnow)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi