29 Mart 2024 Cuma

“Göklerdeki Babamız” Yasaklandı!

Doğuş Bayramı öncesi insanları kiliseye gitmeyi özendirmeyi ve duaya yöneltmeyi amaçlayan reklam filmi sinema salonları tarafından geri çevrildi. Anglikan Kilisesi tarafından hazırlanan tanıtım filmi İngiltere’nin en büyük üç sinema zinciri Odeon, Cineworld ve Vue tarafından geri çevrildi. Klipte çeşitli insanlar “Göklerdeki Babamız” duasını ediyor. Sinema işletmecileri klibin başka din mensuplarını veya inançsız olan insanlara hakaret olacağı endişesini taşıdıklarını dile getirdiler. justpray.uk hristiyan sitesini tanıtan bu video, Doğuş Bayramından önce, İngiltere’nin tüm sinema salonlarında gösterime girecekti.

Söz konusu video klip, sinema da gösterilen reklamlardan sorumlu komisyonunun denetlemesinden başarıyla geçti, filmleri sınıflandıran British Konseyinin “U” kategorisini aldı, bu işarete genel izleyici kitlesi için uygun anlamına geliyor. Buna rağmen, reklamları yerleştiren DCM ajansı, başka din mensuplarını veya inançsız olan insanlara hakaret olacağı endişesi nedeni ile, klibi yayınlamayı reddetti.
İngiltere kilisesinin en yüksek makamı Canterbury Başepiskoposu, “Bu video, ancak Doğuş Bayramı’nın kutlanması veya kilisede Doğuş ayini düzenlenmesi kadar hakaret içerir” diye konuştu.

Anglikan kilisesi’nin insan kaynaklarından sorumlu Aran Arora, “Bu klip, insanların aile boyu gösterime gidecekleri “Yıldız Savaşları” filminin yeni bölümünden önce gösterilecekti. Doğuş Bayram öncesi duayı hatırlatmak ve yeni web-sitemizi justpray’yi tanıtmak, iyi bir fikir olacağını düşünüyorduk.” dedi.

Kilise yetkilerine göre, yeryüzünde milyarlarca insan her gün “Gökteki Babamız” duasını okuyor, ve İngiltere de bu dua asırlar boyunca günlük hayatının bir parçası. Anglikan kilisesi’nin hukuki sorunlarından sorumlu Stiven Slak, “Video klibini göstermeye yasaklamaları, olayın mahkemeye sevk edilmesine neden olacaktır” dedi. İngiltere kanunlarına göre, ticari kuruluşların, dinî nedenleri gerekçe göstererek, hizmet sunmayı reddetmelerinin yasak olduğunu hatırlattı.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi