19 Mart 2024 Salı

Gölyazı Aziz Pandelemeion Kilisesi’nde Ortodoks ayini

İstanbul Ekümenik Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis ve Yunanistan’ın farklı bölgelerinden Bursa’ya gelen yaklaşık 100 kişilik Ortodoks grup, Gölyazı’daki Aziz Pandeleimon Kilisesi’nde ayin yaptı.

Merkez Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı’daki kilisede ayini yöneten Metropolit Lambriniadis, gazetecilere yaptığı açıklamada, 27 Temmuz’un Gölyazı’daki Aziz Pandeleimon Kilisesi’nin bayram günü olduğunu söyledi.

Müslümanların Ramazan Bayramını kutlayacağını, bunun için Müslümanları tebrik ettiğini belirten Lambriniadis, “Bu sene tekrar 27 Temmuz bayram arifesine denk geliyor. Bu da bizi özellikle mutlu ediyor çünkü bu bayram atmosferi içinde, Hristiyanlar, Müslümanlar hep beraber kutluyoruz. Hep beraber dua ediyoruz ve bu da bu senenin ayrıca bir özelliğidir. Bayram için bütün Müslüman kardeşlerimizi tebrik etmek istiyorum. Bayramınız kutlu olsun. Barış, sağlık ve afiyetle bu bayramı da tekrar hep beraber kutlayalım” diye konuştu.

Lambriniadis, ayrıca bugünün kendileri için anlamına da değinerek, “Her sene olduğu gibi 27 Temmuz’da Aziz Pandeleimon’un bayram gününde Gölyazı Aziz Pandeleimon Kilisesi’nde tekrar ayin yapmaya geldik. Bu sene Yunanistan’dan tekrar üç tane grup geldi. Özellikle ilahileri söyleyecek koro Yunanistan Drama kentinden gelen 40 kişilik bir koro. Bugünün özelliği bu, çok minnettarız, müteşekkiriz arkadaşlarımıza” dedi.

“Müslüman coğrafyasında, Ortadoğu’da çok ciddi savaşlar yaşanıyor ve özellikle Gazze’de yaşananlar. Bir din adamı olarak neler söylemek istersiniz?” şeklindeki soru üzerine Lambriniadis, şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz ki biz bugün burada ayin yapacağız. Çok güzel bir kilisenin içinde. Müslümanlar’ın restore ettiği bir kilisenin içinde ayin yapabileceğiz Hristiyan olarak. Ancak Irak, Suriye bölgelerinde kiliseler yıkılıyor, camiler yıkılıyor, ibadet evleri yıkılıyor. Dua etme mutluluğunu, ayin yapma mutluluğunu ne Hristiyan ne de Müslüman kardeşlerimiz bu bölgelerde yaşayabiliyor. Bunun için üzgünüz, bunun için dua edeceğiz. İnşallah en yakın zamanda bu kötü olaylar son bulur, Müslüman olsun, Hristiyan olsun hepimizin yüzleri güler. Bir ibadet yeri hangi dine ait olursa olsun kutsal bir mekandır. O dine ait insanlar için kutsal bir alandır. Orada dua eden insanlar var ve bu imkandan esirgenmiş oluyor. Bu da tabii çok çirkindir.”

Ayinde, şükür duası okunarak, simgesel olarak “5 büyük kutsal ekmek” ayine katılanlara dağıtıldı.

Aziz Pandeleimon’un isim günü olan 27 Temmuz’da, kendi ismiyle anılan kilisede yapılan ayinin ardından Lambriniadis, golyazidua etti.

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi