20 Nisan 2024 Cumartesi

Gönüllü Hristiyanlar Öldürüldü

Myanmar’ın doğusundaki Kayah eyaletinde şehirleri ve köyleri bombalamaya devam eden Myanmar Ordusu (Tatmadaw) ile askeri baskıya direnen Halk Savunma Gücü arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Yerinden edilmiş insanlara yardım eden iki Katolik gönüllü, öldürüldü.

Agenzia Fides kaynaklarına göre, şiddet Kayah eyaletinde 50 bin kişinin yerinden edilmesine neden oldu. Özellikle Demoso bölgesinde durum oldukça kritik. Yerinden edilmiş çok sayıda Hristiyan kiliselere, okullara ve Katolik enstitülerine sığınıyor. Kilise, ihtiyaç sahiplerine barınak sağlamaya ve onlara yardım etmeye kararlı.

Yerinden edilenler arasında, Demoso’da yerinden edilmiş kişilere yiyecek ve insani yardım ulaştıran 18 yaşındaki Alfred Ludo ve Patrick Bo Reh isimli iki genç Katolik de vardı. 27 Mayıs’ta iki Katolik gönüllü, keskin nişancılar tarafından vurularak öldürüldü.

Yerel Katolik topluluğu, ‘Mesih İsa gibi başkalarına yardım etmek için hayatlarını feda eden şehitler ve kahramanlar’ olarak tanımladığı iki gencin kaybından dolayı üzgün ve yas tutuyor. Gençlerin cenaze töreni St. Joseph Kilisesi’nde düzenlendi.  

Binlerce Burmalı genç, 1 Şubat’tan bu yana darbeyle iktidara gelen askeri yönetime karşı protestolarına devam ediyor. Yerel örgütlerden alınan en son verilere göre, ülke genelinde dört ayda 70’ten fazla genç (18 yaş altı) ordu tarafından öldürüldü. Fides’in yerel kaynaklarına göre, hayatını kaybedenlerden yaklaşık 20’si Katolik cemaatine aitti. Ayrıca binden fazla genç tutuklandı. Gençlerin, avukatlarıyla veya aileleriyle görüşmesine izin verilmiyor.

Ordu, demokratik ideallere ve insan haklarına bağlılıklarından dolayı gençlerden korkuyor. Bundan dolayı onları korkutmak ve eylemlerini durdurmak için keskin nişancılar görevlendirdi. Sivilleri korumak için bir araya gelen Halk Savunma Gücü ise, Tatmadaw tarafından yürütülen baskılara karşı ülke genelinde örgütleniyor. (Fides)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi