19 Nisan 2024 Cuma

Güney Koreli Pastör, Cinsel İstismardan 15 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Güney Koreli Pastör Lee Jae-rock, kilisesinde 8 kadın üyeye cinsel istismarda bulunması suçundan 15 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Pastör Lee’nin cinsel istismarda bulunduğu kadınlardan biri, Pastörün Kutsal Ruh tarafından bahşedildiği karizması sebebiyle, isteklerini yerine getirmek zorunda hissettiklerini belirterek, “Çünkü o bize göre bir Tanrı’ydı” ifadesini kullanmıştı.

Yargıç Chung Moon-Sung ise kararını beyan ederken, “Zanlı vaazlarında kendisinin doğrudan veya dolaylı olarak Kutsal Ruh olduğunu öne sürmüş ve kendini Tanrılaştırmıştır” diye belirtti.

Yargıç Chung cinsel istismar mağdurlarının, Lee’nin “kutsal bir güce sahip, kutsal bir varlık” olduğunu düşündüklerini ve Lee’nin de bu durumu istismar ederek düzenli bir şekilde cinsel istismarda bulunduğunu ekledi.

Güney Kore’nin başkenti Seul’deki Mamin Merkez Kilisesi’nde yaklaşık olarak 130 bin takipçisi bulunan Lee Jae-rock ise hakkındaki tüm suçlamaları yalanlamış ve reddetmişti.

Yargıç Chung davanın kararını açıklarken, Pastör Lee gözleri kapalı bir şekilde açıklanacak olan kararı ayakta bekledi.

Lee, dava sürecinde şikayetçi olan kadın takipçilerinin afaroz edildiklerini ve bu sebepten ötürü kendisinden intikam almak için yalan söylediklerini iddia ederek kendisini savunmaya çalışmıştı.

‘#MeToo’ Hareketinden Cesaret Aldılar

Mağdur kadınlar, #MeToo (#SenDeAnlat) hareketinden cesaret alarak mağduriyetlerini dile getirdiler ve Pastör Lee’den şikayetçi oldular.

Yüzde 28’i Hristiyan olan Güney Kore’de cemaat üyelerinin belirli bir kısmı, büyük servet ve güç elde etme imkanı bulunan ana akım(popüler) kiliselere üye.

Lee’nin kilisesi de ülkedeki ana akım Hristiyan örgütlerden birinden ayrılarak kurulmuştu.

1982 yılında sadece 12 takipçiyle Mamin Merkez Kilisesi’ni kuran Lee; günümüzde büyük bir merkezi, oditoryumu ve mucizeler vaat eden internet sitesi bulunan dev bir kiliseye sahip.

2018’in ilk aylarında 3 kadın takipçisi, Lee’nin kendilerini evine çağırarak cinsel ilişkiye girmek için zorladığını açıklamıştı.

Hristiyanlık Adı Altında Bu Tarz Olayları ile Daha Önce de Gündeme Gelmişti

1999 yılında cemaat üyelerine yönelik cinsel istismar iddialarını araştıran MBC TV kanalının ofisine Pastör Lee’nin takipçileri tarafından saldırı düzenlenmiş, yayın durdurulmuş ve ekipmanlara zarar verilmişti. Lee, 1980’lerde dahil olduğu Güney Kore Kutsallık Kilisesi’nden radikal mistisizmi kabullendiği ve cemaat üyelerini manipüle ettiği gerekçesiyle afaroz edilmişti.

Mamin Merkez Kilisesi’nin internet sitesinde Pastör Lee’nin gerçekleştirdiği çok sayıda muamma mucize yer alıyor. Cemaat takipçileri Pastör Lee’nin memleketindeki bir su kuyusundan alınmış olan ve şifalı olduğu düşünülen su ile kutsadığı peçeteleri taşıyorlar.

Lee geçen yıl ABD’yi vuran Irma kasırgasının durması için dua ettikten sonra kasırgayı öldürdüğünü ve cennetteki takipçilerinin UFO’lara (Unidentified Flying Objects-Tanımlanamayan Uçan Obje) binerek kendisiyle bizzat görüşmeye geldiklerini öne sürmüştü.(BBC, CNN, ABC)

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi