25 Nisan 2024 Perşembe

Gürcistan Patriği ve Kardinal Parolin, Hristiyanların Sorunlarını Görüştü

Gürcistan Katolik Patriği II. İlia, Tiflis’i ziyarete gelen Vatikan’ın Devlet Bakanı Kardinal Pietro Parolin ile görüştü.

Gürcistan Patriği, Vatikan’dan gelen Kardinal Parolin ile yaptığı görüşmede, tüm Hristiyan dünyasının karşılaştığı modern zorlukları tartıştı.

Gürcü Patrikhanesi’nin halkla ilişkiler departmanının ikili görüşmeler ile ilgili yaptığı açıklamaya göre, toplantının başında iki kilise arasındaki ilişkilerin korunması ve derinleştirilmesinin gerekliliği ele alındı. Daha sonra ise Hristiyan dünyasının karşılaştığı modern zorluklar üzerinde duruldu.

Kardinal Pietro Parolin, Patrik II. İlia’ya Papa Françesko’nun selamlarını iletti. 

Vatikan temsilcisinin Tiflis ziyareti birkaç yıl dönümü tarihine bağılıydı. Kardinal’in dediğine göre söz konusu ziyaretin birinci nedeni rahibe Teresa’nın Gürcistan ziyaretinin 25. Yıldönümüydü, ikincisi ise Patrik II. İlia’nın Romayı ziyaret edip Papa ile görüşmesinin 40. yılı.

Kardinal’in anlattıklarına göre iki kilise arasındaki ilişki, insanların Tanrıdan her gün daha fazla uzaklaşması üzerine bir an önce birlik olunup, çözüm odaklı hareket edilebilmesi açısından çok büyük bir rol oynamaktadır. 

Patrik II. İlia, Gürcistan ve Vatikan arasındaki ilişkilerin yüzyıllar boyunca devam ettiğini, Papa Françesko ile olan ilişkisini gerçekten kardeşçe olarak adlandırdığını ve her iki kilisenin arasından ilişkilerin güçlendirilmesine ihtiyacı olduğunu vurguladı. 

Patrik II. İlia: “Çok zor bir zamanda yaşıyoruz. İnsanlık adeta uçurumun kenarında. Dolayısıyla ziyaretiniz tüm Katolik dünyası için çok büyük bir önem taşımaktadır” açıklamasında bulundu. 

Kardinal, Gürcistan’ı en eski Hıristiyan ülkelerden biri olarak adlandırdı ve herkesi özellikle Hristiyan köklerine değer vermeye çağırdı.

Geçtiğimiz hafta Gürcü Patrikhanesi, Papa Françesko’nun 1980’deki “tarihi ziyaretinin” 40. yıldönümüne özel olarak 2020 yılında Patrik II. İlia’yı Vatikan’a davet ettiğini açıkladı. (interfax-religion.ru/O.D)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi