29 Mart 2024 Cuma

Haiti’de Kaçırılan Amerikalı Pastör Serbest Bırakıldı

Geçtiğimiz Ekim ayında polis kıyafetli silahlı kişiler tarafından kaçırılan Amerikalı pastör serbest bırakıldı. Ancak on yedi Amerikalı ve Kanadalı müjdeci, 400 Mawozo çetesi tarafından rehin tutulmaya devam ediyor.

79 yaşındaki pastör Jean Pierre Ferrer Michel ve iki inanlı, kiliselerinin önünden silahlı kişiler tarafından kaçırıldı. Kadın inanlı bir süre sonra serbest bırakılırken, pastör Michel ve erkek inanlının esareti bir süre devam etti.

Pastörün kızı Creole’da, Facebook hesabı üzerinden babasının serbest bırakıldığını duyuran bir video yayınladı. Pastörün ve inanlının 300bin dolar fidye karşılığında serbest bırakıldığı bildirildi. CBN News’in haberine göre, Haitili bir iletişim danışmanı olan Délex Etienne, 250bin dolarlık ek bir ödeme yapıldığını söyledi. Etienne, ‘‘Pastör Jean-Pierre Ferrer Michel ve Norman Wiwner’ın serbest bırakılması için 250bin dolar ödendi. Bu, daha önce akrabaları tarafından verilen 300bin dolarlık ödemeye ek bir miktar’’ dedi.

Christian Aid Ministries adlı Hristiyan yardım kuruluşundan beşi çocuk 17 müjdeci, 400 Mawazoo çetesi tarafından 16 Ekim’de kaçırılmalarının ardından hala kayıp. Çete lideri, kişi başına 1 milyon dolar fidye ödenmemesi durumunda, Hristiyanları öldüreceğini söyledi.

Rehineleri kurtarma çabasına ABD Başkanı Joe Biden da katıldı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ‘‘Her birinin güvenli bir şekilde evlerine dönmesini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz’’ dedi.

Christian Aid Ministries, kaçırma olaylarının ABD, Haiti ve Kanada hükümetleri için büyük endişe kaynağı olduğunu ve rehinelerin güvenli bir şekilde serbest bırakılması için çalıştıklarını belirterek, ‘‘Hükümet yetkilileri ve ajanlar için dua ederken bize katılın. Öyle ki, Tanrı onlara hikmet versin’’ dedi. (CHL)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi