fbpx
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Hampartsum Yortusu Kutsal Sunu Ayini ile Kutlandı

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nin kuruluşunun 192. yıl dönümü

Rab İsa Mesih’in Dirilişinden 40 Gün Sonra Göğe Yükselişi (Hampartsum) Yortusu, Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II’nin riyasetinde, Surp Badarak (Kutsal Sunu) Ayini ile kutlandı. 

09 Mayıs 2024 Perşembe günü, Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Şapeli’nde Patrik Sahak II riyasetinde, Üstrahip Hovagim Seropyan eli ile sunulan Surp Badarak Ayini’nde, Rab İsa Mesih’in Dirilişinin 40. Gününde Göğe Yükselişi Yortusu ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nin kuruluşunun 192. yıl dönümü kutlandı. 

Surp Badarak “Khorhurt Khorin” ilahisi ile başladı. Üstrahip Hovagim halka dönüp tören öncesi tövbesini ettikten sonra Sunağa çıktı. Diyakos, astdiyakos, kıdemli okuyucu ve okuyucular Rab’bin Sofrası’na hizmet ettiler. Günün İncil okuma parçasını Astdiyakos Ğazar Sabuncu okudu, sonrasında Diyakos Levon Kuyumcuyan Kutsal Ekmek ve şarabı getirerek Üstrahip Hovagim’e teslim etti. 

Patriklik makamına bağlı Ruhaniler, pederler, vakıf başkanları, yöneticileri ve inanlıların hazır bulunduğu ayinde İlahileri, Vartanants Korosu üyeleri Hovsep Kuyumcuyan yönetiminde ve Lusi Kahvecioğlu’nun orgu eşliğinde seslendirdiler. 

Surp Badarak sırasında Üstrahip Hovagim, Ermenice vaaz verdi. 

Vaazın ardından Patrik Kadasetli Sahak II’nin okuduğu “Hayrabedagan Mağtank” (pederane dilek) töreni ile tüm dünya Apostolik Ermenileri Katolikosluğu Ana Taht Surp Eçmiadzin anıldı. 

Daha sonra Rab’bin Duası okundu. Toplu tövbeyi Ruhani Kurul başkanı Kıdemli Peder Zaven Bıçakçıyan yaptırdı. Ardından Hağortutyun (Komünyon) dağıtımına geçildi. 

Surp Badarak’ın sonunda Kortej halinde bahçeye çıkıldı, burada Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi kurucuları, Harutyun Amira Bezciyan, Şapel’de gömülü olan Gülbenkyan ailesi, merhum hayırseverler, hastanede hizmet etmiş olan yönetimler, başhekimler, doktorlar ve hemşireler için Hokehankisd duaları okundu. Sonrasında Patrik Sahak II tarafından Surp Pırgiç Hastanesi’nin Madağ’ı (Sevgi Sofrası) kutsandı. Antasdan duaları okundu. Tören Patrik Sahak II’nin kutsaması ile son buldu.

Saldırının Ardından Katolik Okulun Kapatılması Emredildi

Nijerya'daki Makurdi Episkoposluğu, düzenlenen saldırının ardından öğrencilerin ve personelin güvenliği için Peder Angus Frazer Memorial Lisesi'nin derhal...

BBC, Dini Yayınların Önemini Paylaştı

Dini yayınlarda 100. yılını kutlayan BBC, günümüz medyasında dini içeriklerin önemini vurgulayarak televizyon ve radyo programlarına devam...

İran Cumhurbaşkanı Reisi Öldü: Ülkede Olağanüstü Hal İlan Edildi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Reisi'nin bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan...

Okulda Kutsal Kitap Ayetlerinin Paylaşılmasına Yönelik Engel Kaldırıldı

Amerikan Hukuk ve Adalet Merkezi (ACLJ), iki öğrencinin inanç özgürlüğünün kısıtlandığı davadan sevinçle ayrıldı. 9 yaşındaki iki ilkokul...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi