24 Nisan 2024 Çarşamba

Hampartsum Yortusu

Türkiye Ermeni Katolik Kiliselerinde, 26 Mayıs Perşembe günü  Hampartsum Yortusu için özel ayinler düzenlendi.

Rab İsa Mesih’in Paskalya Bayramı’nın 40. Gününde, ‘Göğe Yükselişi’nin anıldığı bu Yortuiçin ilk ayin Karaköy’de bulunan Galata Surp Pırgiç Kilisesi’nde sabah 10:30‘da Başrahip Abraham Fırat tarafından gerçekleştirildi.

Taksim Surp Hovhan Vosgeperan Kilisesi’nde de Başrahip Vartan Kazancıyan’ın riyasetinde saat 11:00 yapılan ayine Baş Diyakon Hagop Minasyan, Der HaygAram Çekiç, Ast Diyakon Jan Acemoğlu ve tıbirler de katıldılar.

Ayrıca Kadıköy Surp Levon Klisesi’nde de saat 17:00 yapılan Hampartsum (Göğe yükseliş) ayinini Başrahip Mikail Uçar yönetti.

İsa Mesih, kurtuluşumuz için eziyet çekti, haça gerildi, üçüncü gün ölülerden dirildi ve görkemli bedeniyle kırk gün süreyle yaşamaya devam etti. Öğrencilerin ve başkalarına göründü ve Paskalya’dan sonraki 40. gün, göğe yükseldi. İsa Mesih göğe yükselmeden önce havarilerine : “- Gökte ve yeryüzünde bütün yetki bana verildi. Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin. Onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh’un adıyla vaftiz edin. Size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin.” diyerek, evrensel bir görev verdi ve “dünyanın sonuna dek her an kendileriyle birlikte olacağını” vaat etti.

Mayıs ayı boyunca yapılan Kutsal Tespih Duaları sürdüğünden ayinler öncesi tespih duaları da yapıldı. 

Surp Hovhan Vosgeperan Korosu özel ayinde, Şef Zaven Agay yönetiminde ilahiler seslendirdi. Ayin Taksim Surp Hovhan Vosgeperan Kilisesi’nin sosyal medya sayfalarından canlı yayınla paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi