23 Nisan 2024 Salı

Hapishaneki İranlı Pastör Koronavirüse Yakalanma Riskiyle Karşı Karşıya

Hapishanedeyken COVID-19’a yakalanma riski taşıyan İranlı bir pastörün serbest bırakılması çağrısında bulunan yeni bir dilekçe yazıldı.

Ev kilisesi pastörü Youcef Nadarkhani, müjdeleme iddiasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve cezanın 2 yılını tamamladı. Şimdi İran, hapsedilenler arasında ciddi bir salgın ile savaşırken, Nadarkhani kendisini ciddi bir risk altında bulduğu belirtildi.

Bu ayın başlarında, İran hükümeti “salgına karşı koymak için ihtiyati bir önlem” olarak 85 bin kişiyi serbest bırakacağını duyurdu. Serbest bırakılacak mahkumların hepsi beş yıl veya daha az hapis cezasına çarptırılmış olmaları gerekiyor. Uzun hapis cezasının bir sonucu olarak, Rahip Nadarkhani erken tahliyeye hak kazanmadı ve şu an için süresiz olarak parmaklıklar ardında.

İranlı Pastör, şu anda, tutukluların kötü muamelesi ile ünlü olan ve hastalıklı Evin hapishanesinde buluyor.

The Guardian tarafından alınan kayıtlı bir telefon görüşmesinde, İngiliz-İranlı bir mahkum, COVID-19’un hapishanede hızla yayılmaya başladığını ve hapishane hastanesindeki korkunç koşulları anlattı.

İsrailli bir casus olmaktan suçlanan, mahkum Anoosheh Ashoori; “Yeni hapishane koğuşuna girerken askerler yıpranmış maskeler takıyorlardı ve eldiven giymiyorlardı. Kimse kimsenin ateşini kontrol etmedi. Girdiğimizde tüm eşyalarımıza dokundular” dedi ve ekledi: “Dün gece tahtakuruları herkesi ısırdı. Bütün gece kimse uyuyamadı. Bugün katiller ve farklı kanun kaçakları olan yeni gelen mahkumlar var. Birisi koronavirüs yüzünden karantinaya alındı. Tam bir kaos ortamı var ve ne kadar kötü bir durumda olduğumuzu anlatamam. Her yer tahtakurusu dolu ve çok pis. Ne kadar kötü olduğunu ifade edemem. Uluslararası müdahale gerekiyor”

Rahip Nadarkhani’nin serbest bırakılması için dilekçe, Washington D.C. tabanlı zulüm gözlemcisi, Uluslararası Hristiyan Endişesi (ICC) tarafından düzenlendi. (CHL)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi