20 Nisan 2024 Cumartesi

Hastasına Dua Ettiği İçin Suçlanan Doktor, Aklandı

Birleşik Krallık’ta, hastasına dua ederek onu rahatsız ettiği öne sürülen ve 3 ay boyunca soruşturma geçiren doktor, suçlamalardan aklandı.

Doktorları denetleyen ve gerektiğinde lisanslarını iptal edebilen Genel Tıp Konseyi, 59 yaşındaki Scott’ın suç gerektirecek bir şey yapmadığına karar verdi.

The National Secular Society (NSS) adlı İngiliz örgütü tarafından suçlanan Scott, işini ve lisansını kaybedebilirdi. Genel Tıp Konseyi, Dr. Scott hakkında hiçbir hastadan bireysel olarak şikayet gelmediğini söyledi.

NSS örgütü tarafından öne sürülen iddiada, doktorun savunmasız bir hastaya kendi dini görüşlerini dayattığı söylenirken, Genel Tıp Konseyi, bu konuda ikna edici bir kanıt olmadığını bildirdi.

Hristiyan Hukuk Merkezi tarafından desteklenen Dr. Scott, ‘‘NSS, sadece beni hedeflemedi. Aynı zamanda İngiltere’deki Hristiyanların, iş yerlerinde inançlarını paylaşma özgürlüğünü de hedefledi. Sahte bir şikayet sonucu bana ve aileme kesilen ceza tamamen gereksizdi. Umarım artık hiçbir Hristiyan, buna benzer bir deneyim yaşamak zorunda kalmaz’’ dedi.

Hristiyan Hukuk Merkezi Başkanı Andrea Williams, Genel Tıp Konseyi’nin kararını alkışlayarak, ‘‘Bu davanın sonucu, sadece Hristiyan doktorlara ve çalışanlara iş yerlerinde inançlarını paylaşabilmeleri konusunda güvence vermekle kalmıyor, aynı zamanda işlerini kaybetme korkusu olmadan inançlarını nasıl paylaşabileceklerine dair rehberlik ediyor’’ açıklamasında bulundu. (CHL)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi