29 Mart 2024 Cuma

Hatay Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesi Yeni Pederine Kavuştu

Yaklaşık bir hafta önce Antakya’da gerçekleştirilen törenle Diyakonluk Ataması yapılan Yuhanna Abdullah Papasoğlu’nun Kahinlik (Pederlik) Ataması da görev yapacağı Altınözü Sarılar Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesinde gerçekleştirildi.

Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Sarılar Mahallesinin evlatlarından olan Yuhanna Abdullah Papasoğlu’nun Kahinlik (Pederlik) Ataması, Antakya ve Doğu Ortodoks Patriği 10.Yuhanna’nın bereketi ve Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd’ın eli ile Altınözü Sarılar Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesinde yapıldı. Görkemli bir şekilde gerçekleşen törenin ardından Yuhanna Abdullah Papasoğlu’nun, Sarılar Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesindeki görevi de resmen başlamış oldu.

Bu özel törene, Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd’ın yanı sıra Antakya, Samandağ, Altınözü ve Mersin Ortodoks Kiliselerinin pederleri, çevre il ve ilçelerin Ortodoks Kiliseleri Cemaat Başkanları ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Yuhanna Abdullah Papasoğlu’nu, üzerine cübbesini bizzat giydirerek, dualarla kutsayan Metropolit Athanasios Fahd, bu özel günde ataması yapılan Papasoğlu’na yeni görevinde başarı temenni ederken, Tanrı’nın yolunda yürümek ve görev yapmak isteyenlere de sabırlar dileyerek; “Bu meşakkatli yolda yürüyen tüm öğrencilerimize sabır ve başarılar diliyorum. İnşallah diğer papaz adaylarımız da eğitimlerini tamamlayarak bir an önce görev yerlerine gelirler. Tanrı hepinizi kutsasın ve bereketlesin” dedi.

Törende konuşan Yuhanna Abdullah Papasoğlu ise bu görevi layıkıyla yerine getireceğini belirterek; “Bana bu fırsatı verdiği için beldemize ve tüm cemaat üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte bana büyük destekler veren aileme de huzurlarınızda teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesi Cemaat Başkanı Münir Balıkçıoğlu da; “Genç pederimiz Yuhanna Abdullah Papasoğlu’nun gösterdiği sabır ve ihtimam, diğer gençlerimize de örnek olmalıdır. Antakya ve Doğu Ortodoks Patriği 10.Yuhanna ile Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd başta olmak üzere bu süreçte bizlerin yanında olan ve her türlü desteği veren Kilise Pederlerimize cemaat başkanlarımıza ve herkese teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

Zılgıtlarla biten törenin ardından kilise bahçesinde bir kokteyl verilirken, pasta kesimi de yapıldı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi